ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Νέα δικαστική επιτυχία του γραφείου με διαμόρφωση νομολογίας για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, κόντρα στην απόφαση του Αρείου Πάγου και ρύθμιση οφειλής, μέσω του Νόμου Κατσέλη

Άλλη μία δικαστική επιτυχία του γραφείου μας ήλθε να προστεθεί στις προϋπάρχουσες, εις ότι αφορά στην ρύθμιση οφειλών εντολέων μας, μέσω της διαδικασίας του Ν. 3869/2010 (γνωστού τοις πάσι ως νόμου «Κατσέλη»).

Το Ειρηνοδικείο Πειραιά αυτή τη φορά, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και προχώρησε σε γενναία ρύθμιση οφειλών συμπολιτών μας που τόσο πολύ είχαν ταλαιπωρηθεί από την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της. Πιο συγκεκριμένα, δύο εν διαστάσει πλέον σύζυγοι, ηλικίας 68 και 59 ετών, που διατηρούσαν κατάστημα εστίασης στον Πειραιά, το οποίο αναγκάστηκαν να κλείσουν το έτος 2013, απευθύνθηκαν στο γραφείο μας κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων από τις εταιρείες διαχείρισης και ευθέων απειλών για αναγκαστική είσπραξη των οφειλόμενων, μέσω πλειστηριασμών του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων, αντιμετωπίζοντας οφειλές ύψους άνω των 200.000€ ο σύζυγος και άνω των 100.000€ η σύζυγος.

Το Δικαστήριο, αφού έλαβε υπ’ όψιν την σημερινή οικονομική τους κατάσταση (με τον σύζυγο να είναι χαμηλοσυνταξιούχος και τη σύζυγο να υποαπασχολείται ως υπάλληλος στον τομέα της εστίασης) και τις πραγματικές τους ανάγκες, προχώρησε σε γενναίο κούρεμα των οφειλόμενων, το οποίο ανήλθε περίπου στο ποσό των 140.000 ευρώ. Το Δικαστήριο επίσης, αφού απέρριψε τους ισχυρισμούς των αντιδίκων περί εμπορικής ιδιότητας των εντολέων μας, χαρακτηρίζοντάς τους ως μικροεμπόρους και άρα δυνάμενους να υπαχθούν στη ρύθμιση μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, εξαίρεσε από την εκποίηση, όχι απλώς τις οικίες τους, αλλά το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων. Περαιτέρω, το υπόλοιπο της οφειλής ρυθμίστηκε εξαιρετικά ευνοϊκά σε βάθος εικοσιπενταετίας.

Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι το γεγονός ότι το Δικαστήριο, κατά το σκεπτικό του, αναγνώρισε ότι τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο επί της ουσίας αποτελούν επενδυτικά προϊόντα υψηλού ρίσκου, στη λήψη των οποίων οδηγήθηκαν πολλοί συμπολίτες μας κατευθυνόμενοι από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα την εκτίναξη των οφειλών τους μετά την μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας εξαιτίας της τελευταίας, αλλά και των τόκων υπερημερίας που κατέπεσαν, συνεπεία της αδυναμίας εξυπηρέτησης. Το ρητά καταγεγραμμένο αυτό σκεπτικό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια νομολογία, η οποία, μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εμμένει να εξομοιώνει τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο με τα λοιπά δάνεια που χορηγήθηκαν σε εγχώριο νόμισμα. Εξυπακούεται ότι μετά την απόφαση αυτή, η οποία δικαιώνει και το κοινό αίσθημα, δημιουργούνται νέες προοπτικές για τη δικαστική αντιμετώπιση του ακανθώδους αυτού ζητήματος.

Η προπαρατεθείσα απόφαση, όπως είναι λογικό, αποτελεί δικαίωση του πολυετούς αγώνα που διεξάγει το γραφείο μας σε δικαστικό και εξωδικαστικό επίπεδο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία και αδικία.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter