ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Είμαστε σε θέση να παρέχουμε νομικές συμβουλές σε πιθανούς επενδυτές σε ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων του τομέα της ενέργειας

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η εποχή μας είναι ο καιρός των μεγάλων, παγκόσμιων αλλαγών σε όλους τους τομείς της ενεργειακής βιομηχανίας. Ο τομέας της ενέργειας ανά τον κόσμο έχει μπει σε μια περίοδο πρωτοφανών αλλαγών, ενώ τώρα περισσότερο από ποτέ μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς η απαίτηση για λύσεις και προτάσεις πράσινης ενέργειας. Τα δικηγορικά γραφεία "Lekkakou & Associates - Law Firm" διατελούν επί σειρά ετών ως Νομικοί Σύμβουλοι σε εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της πράσινης ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και με οικιακά και επαγγελματικά φωτοβολταϊκά έργα.

Είμαστε σε θέση να παρέχουμε νομικές συμβουλές σε πιθανούς επενδυτές σε ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων του τομέα της ενέργειας, που κυμαίνεται στους εξής τομείς: προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φυσικών πόρων, εξοικονόμηση ενέργειας (επιδοτούμενα δάνεια για πράσινα σπίτια), βιοκλιματικές επενδύσεις, χερσαίων και υπεράκτιων επιχειρήσεων πετρελαίου, έργα ανανεώσιμης ενέργειας.

Η ομάδα μας μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας υποστηρίξει στα ακόλουθα:

 • Οργάνωση επενδύσεων-Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ασχολούμενων με την αειφόρο ανάπτυξη.
 • Συνεργασία και ενημέρωση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.)
 • Ενημέρωση και υποστήριξη λήψης χρηματοδοτικών πακέτων από ΕΣΠΑ 2014-2020)
 • Κανόνες Δικαίου που διέπουν τον τομέα ενέργειας στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο
 • Διαδικασίες Δημοσίων Συμβάσεων
 • Φορολόγηση
 • Εναρμόνιση του υπάρχοντος ρυθμιστικού πλαισίου, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 • Έκδοση αδειών σε συμμόρφωση με την περιβαλλοντική νομοθεσία και τους κανονισμούς
 • Εκτιμήσεις των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και κατηγοριοποίηση των έργων, σύμφωνα με τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον

Περισσότερα ...

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter