ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Δελτίο τύπου Μαΐου - Πρόσφατες Δικαστικές Αποφάσεις κατά των FUNDS των Τραπεζών

1. FUNDS #  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ  #  ΕΠΑΝΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ 4469/17 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4469/17 «Αναδιάρθρωση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων»
Τα γραφεία μας LEKKAKOU & ASSOCIATES LAW FIRM επέτυχαν την έκδοση δεκτής προσωρινής διαταγής, βάσει της οποίας διατάσσει την Τράπεζα (και τον FUND της Τράπεζας) να υποβάλει προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΧΙΔ) αίτημα διαγραφής της απόφασης αποτυχίας της διαπραγμάτευσης στα πλαίσια του 4469/17, ώστε στην συνέχεια να επανυποβάλει η οφειλέτιδα εταιρεία αίτημα ρύθμισης παρά την λήξη της ισχύος του ν. 4469/17  για υπαγωγή στις διατάξεις του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών (Ν.4469/2017).
Με την προσωρινή αυτή διαταγή γίνεται δεκτό ότι η μεταβολή του προσώπου του συμμετέχοντος πιστωτή λόγω πώλησης - μεταβίβασης των δανείων της οφειλέτιδας εταιρείας σε FUND καθιστά άκυρη την διαδικασία διαπραγμάτευσης που με την ψήφο της Τράπεζας κατέστη, δήθεν, άκαρπη, την ώρα που ενώ συμμετείχε και ψήφιζε η Τράπεζα, η οφειλέτιδα εταιρεία ήδη είχε λάβει επιστολή για πώληση σε fund.  
Η Τράπεζα συμμετείχε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του 4469/17 παράτυπα και καταχρηστικά ως δήθεν πιστώτρια στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, μολονότι δεν είναι δικαιούχος των ρυθμιστέων οφειλών.

 

2. FUNDS #  ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΠΌ  FUND  
Έγινε δεκτή η ανακοπή των γραφείων μας (και η αίτηση αναστολής) LEKKAKOU & ASSOCIATES LAW FIRM οφειλέτιδας επιχείρησης από το Μον. Πρωτ. Ροδόπης σύμφωνα με την οποία οριστική  απόφαση ακυρώνεται η έκδοση διαταγής πληρωμής από το FUND και η εντολή κατάσχεσης παρά πόδας αυτής, διότι δεν έχει λάβει χώρα νομίμως η διαδικασία της μεταβίβασης του επίδικου δάνειου από την τράπεζα στο fund.
Συνεπώς με την άνω οριστική απόφαση του Δικαστηρίου διατάσσεται η ακύρωση της εκδοθείσας διαταγής πληρωμής λόγω μη  νομιμοποίησης του FUND  να προχωρήσει σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

 

3. FUNDS #  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΠΌ  FUND  
Τα γραφεία μας LEKKAKOU & ASSOCIATES LAW FIRM επέτυχαν την έκδοση δεκτής προσωρινής διαταγής βάσει της οποίας αναστέλλεται η εκτέλεση και ο πλειστηριασμός  από FUND Τράπεζας επί της πρώτης και μοναδικής κατοικίας οφειλέτιδας, λόγω ελλείψεως ενεργητικής νομιμοποίησης του FUND της Τράπεζας, δεδομένου ότι δεν έλαβε χώρα νομίμως η διαδικασία της μεταβίβασης – πώλησης του επίδικου δανείου από την τράπεζα σε FUND και δεν κοινοποιήθηκαν στην οφειλέτιδα όλα τα απαιτούμενα της μεταβίβασης έγγραφα.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter