ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Η ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε να συζητούμε τόσο για την έλευση και τις συνέπειες  της  οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, η οποία οδήγησε σε εκ βάθρων αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής, αλλά και για τα αίτια της τελευταίας. Ως προς τα τελευταία όμως μάλλον αρκεστήκαμε στον καταλογισμό των ατομικών μας ευθυνών και δεν αναζητήσαμε το βαθύτερο και ουσιαστικότερο των αιτιών, που δεν είναι άλλο από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει έως και σήμερα ιδίως την καταναλωτική πίστη.

Ήταν δηλαδή το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο αυτό που επέτρεπε να  κατακλυζόμαστε από προσφορές για δήθεν άμεσο και φθηνό «ζεστό χρήμα» με υποτίθεται  ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής ενώ στην πραγματικότητα βρεθήκαμε να υπογράφουμε συμβάσεις με αδιαφανείς όρους και χρεώσεις οι οποίες οδήγησαν δια της επιδίκασης των απαιτήσεων σε πλειστηριασμούς ακόμη και πρώτων κατοικιών.

Η (καθώς το ζήτημα ρυθμίζεται σε κεντρικό επίπεδο στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει διεθνείς διαστάσεις), αποφάσισε έστω και όψιμα να μεταβάλλει την τελευταία με αριθμό 2008/48/ΕΚ σχετική οδηγία μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια. Η νέα οδηγία μεταξύ άλλων στοχεύει στο να εξειδικεύσει ρυθμίσεις οι οποίες θα  βελτιώσουν τους κανόνες για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των καταναλωτών , θα  διασφαλίσουν  ότι χρησιμοποιούνται κατάλληλα και αναλογικά δεδομένα ώστε να αποτρέπεται  η υπερχρέωση και θα μειώσουν  το κόστος της πίστωσης για τους καταναλωτές. Κεντρικός στόχος της νέας οδηγίας θα είναι η αντιμετώπιση των πρακτικών marketing που εκμεταλλεύονται τους καταναλωτές καθώς και να καταστήσει πιο σαφείς τις πληροφορίες που σχετίζονται με πιστωτικές προσφορές ώστε εν τέλει ο δανειολήπτης – καταναλωτής να κατανοεί πλήρως τι συνεπάγεται η σύμβαση που υπογράφει.

Τα ανωτέρω σε πολλούς θα φέρουν χαμόγελα και αισιοδοξία, στους νομικούς όμως που ασχολήθηκαν διεξοδικά με το ζήτημα της ευθύνης των τραπεζών ως προς την υπερχρέωση των δανειοληπτών και ως προς την επιβάρυνσή τους με παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις μέσω της παροχής ασαφών πληροφοριών δημιουργούν αφενός το αίσθημα της δικαίωσης καθώς επιτέλους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τις ευθύνες της αλλά και προβληματισμό για την τεράστια  καθυστέρηση ως προς την ψήφιση αυτών των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter