ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΟΤΟΕ: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των Τραπεζών και οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών, έφεραν στην επιφάνεια υπαρκτά σοβαρά προβλήματα, που συνθέτουν ένα θολό και ασαφές τοπίο στις Τράπεζες, αναφέρει η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της.

 

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, "η κυβερνητική απουσία από τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό κλάδο και οι ευθύνες της γιατί οι Τράπεζες δεν λειτουργούν 'ως εργαλείο' στήριξης της πραγματικής οικονομίας, 'δεν σώζονται' ούτε από τις καθησυχαστικές δηλώσεις Υπουργών, ούτε από 'ιδέες λύσεων' που τώρα ανακαλύπτουν.

Η ΟΤΟΕ έγκαιρα εδώ και τρία χρόνια έχει επισημάνει τη βραδυφλεγή βόμβα των κόκκινων δανείων που υπάρχουν σε όλες τις Τράπεζες, και έχει προτείνει λύσεις τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές που σήμερα, όπως φαίνεται, κάποιοι κυβερνητικοί κύκλοι δειλά δειλά αρχίζουν να ψελλίζουν.

Το κεντρικό πρόβλημα όλων των Τραπεζών είναι τα κόκκινα δάνεια και πρέπει να αντιμετωπισθεί ριζικά, αποφασιστικά και στο σύνολό του, με ενιαίο και ξεκάθαρο τρόπο από όλες τις Τράπεζες.

Η διαχείριση των κόκκινων δανείων των Τραπεζών, πρέπει να είναι υπόθεση ενός και μόνο πιστωτικού φορέα, που θα είναι σε θέση να δώσει λύσεις αξιόπιστες και αποτελεσματικές όχι μόνο με οικονομικά, αλλά και με κοινωνικά κριτήρια ευαισθησίας για τις ανάγκες των νοικοκυριών με πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα η ΟΤΟΕ από το 2015 είχε έγκαιρα καταθέσει μια ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων για την επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των Τραπεζών (στεγαστικών και επιχειρηματικών), με κύριο στόχο την ομαλή κοινωνικά και οικονομικά διευθέτηση ενός τόσο κρίσιμου προβλήματος.

Με αφορμή τις πρόσφατες αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, η ΟΤΟΕ επαναφέρει την πρότασή της (που γνωρίζουν από το 2015 στην Κυβέρνηση και όλοι οι πολιτικοί και οικονομικοί φορείς), η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός Εθνικού Διατραπεζικού Φορέα μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών και Στεγαστικών Δανείων, με τη συμμετοχή όλων των Τραπεζών, του ΤΧΣ και ιδιωτικών κεφαλαίων, που θα δίνει λύσεις με αρχές και κανόνες κοινωνικής ευαισθησίας.

Έτσι μόνο οι Τράπεζες απαλλαγμένες από το βραχνά των κόκκινων δανείων θα μπορέσουν "να αναπνεύσουν", να γίνουν πραγματικά αξιόπιστες, να στηρίξουν αποτελεσματικά την πραγματική οικονομία και να δώσουν έτσι το μήνυμα της οικονομικής ανάκαμψης και της προοπτικής, που πέρα από τα μεγάλα λόγια έχει πραγματική ανάγκη άμεσα η χώρα μας.

Η πρόταση της ΟΤΟΕ είναι σαφής και ολοκληρωμένη και αν εκείνοι που έχουν τις ευθύνες (πολιτικές και οικονομικές) του ελέγχου των Τραπεζών επιθυμούν, πρέπει να την ανασύρουν από τα συρτάρια τους και να την αξιοποιήσουν.

Πρέπει, όμως, και οι Διοικήσεις των Τραπεζών να αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες που αφορούν στην στρατηγική της συμβολής τους στην ανάπτυξη, στον τρόπο διαχείρισης τριών ανακεφαλαιποιήσεων αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και να σταματήσουν τις άμεσες και έμμεσες απειλές προς τους εργαζόμενους, με στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους, μέσα από ακόμα μεγαλύτερη μείωση των θέσεων εργασίας, που έχει καταντήσει μόνιμη επωδός.

Όλα τα άλλα που αφορούν μεταφορά πολιτικών ή άλλων ευθυνών, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα ούτε για τις Τράπεζες ούτε για την Οικονομία.

Αντίθετα, θέτουν σε μεγαλύτερους κινδύνους την οικονομία της χώρας αφού στην πράξη είτε αδιαφορώντας, είτε επειδή πραγματικά οι υπεύθυνοι δεν ξέρουν, ναρκοθετούν το βασικό της εργαλείο που είναι οι Τράπεζες".

Πηγή: www.capital.gr

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter