ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ONLINE ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Προσφάτως, παρατηρήθηκαν υποκλοπές προσωπικών στοιχείων πελατών ταξιδιωτικού πρακτορείου που ανάγκασε τις τράπεζες να προχωρήσουν – και για προληπτικούς λόγους – σε αντικαταστάσεις πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Ο αριθμός των καρτών υπολογίζεται σε 15.000 και η απόφαση πάρθηκε μετά την υποκλοπή των στοιχείων πελατών τους που καταγράφηκε σε ταξιδιωτικό πρακτορείο (ελληνική εταιρεία) η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών, δηλαδή κρατήσεων αεροπορικών, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων,  ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών ασφαλίσεων, κλπ. Μάλιστα, αν και τα κρούσματα χρεώσεων πελατών για συναλλαγές που ουδέποτε πραγματοποίησαν ήταν πολύ λίγα, οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να λειτουργήσουν προληπτικά και εκτός από την «παρακολούθηση» των εν λόγω καρτών, προχωρούν σταδιακά στην αντικατάστασή τους, ακυρώνοντας  όλες τις κάρτες πελατών τους που είχαν ήδη πραγματοποιήσει έστω και μία συναλλαγή κατά το παρελθόν στον σχετικό Ιστότοπο.

Εν όψει των παραπάνω, οι συναλλασσόμενοι με ταξιδιωτικά γραφεία με online συναλλαγές θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, τα υποκείμενα των δεδομένων- συναλλασσόμενοι μπορούν να λάβουν τα εξής μέτρα προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων:

 • Να μην δίνουν ποτέ προσωπικά τους στοιχεία και κωδικούς σε συναλλαγές σε online συναλλαγές με Τράπεζες. Βασική πολιτική πολλών τραπεζών είναι να μην ζητούν τέτοια στοιχεία από πελάτες με μαζικό τρόπο (μέσω αποστολής μαζικών mails) και μάλιστα το αναγράφουν και στην αρχική τους σελίδα. Άρα, οι συναλλασσόμενοι δεν πρέπει να δίνουν στοιχεία σε απάντηση μαζικών mails, διότι αυτά πιθανότατα αποτελούν προϊόν ηλεκτρονικού «ψαρέματος» προσωπικών τους στοιχείων και δεδομένων (e-phising)
 • Να μην δίνουν στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών τους καρτών τηλεφωνικά σε ταξιδιωτικά γραφεία – πρακτορεία, όπως τον αριθμό της πιστωτικής τους κάρτας και τον 3-ψήφιο αριθμό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας τους, διότι έτσι τα στοιχεία είναι έκθετα για υποκλοπή. Μάλιστα, αυτή η τηλεφωνική εκζήτηση στοιχείων αποτελεί μια λανθασμένη προσφιλή πρακτική πολλών ταξιδιωτικών γραφείων που πρέπει να απαλειφθεί, διότι καθιστά τα στοιχεία αυτά έκθετα σε οποιαδήποτε υποκλοπή.
 • Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εάν έχουν παρατηρήσει οι κάτοχοι των καρτών που κλάπηκαν, online συναλλαγές που δεν έχουν πραγματοποιηθεί από τους ίδιους, πρέπει να ενημερώσουν την Τράπεζα για την εν λόγω συναλλαγή, ώστε να προχωρήσει η Τράπεζα στη συνέχεια σε εντοπισμό του ατόμου που πραγματοποίησε την παράνομη αυτή συναλλαγή (διαδικασία του trace back από την Τράπεζα).
 • Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει, επίσης, στον βαθμό που δεν το έχουν κάνει, να έχουν απενεργοποιημένη τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρισης» του browser του υπολογιστή τους, κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών με ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και γενικότερα, καθότι η λειτουργία αυτή αποθηκεύει τους κωδικούς στον υπολογιστή, γεγονός που τους καθιστά έκθετους σε οποιαδήποτε κλοπή από hackers.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter