ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ – ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ

ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

Έχει καταργηθεί πλέον οποιαδήποτε δικαστική οδός για την προστασία της α' κατοικίας

Οι εταιρείες διαχείρισης, οι οποίες έχουν αναλάβει τις αλλοδαπές εταιρείες - funds  επιλέγουν συνήθως, δυστυχώς, ως ταχύτερη οδό για την είσπραξη της απαίτησης τους την νομική οδό της αναγκαστικής εκτέλεσης και επιβολή  κατάσχεσης ακόμη και της πρώτης και μοναδικής  κατοικίας  πολλές φορές καταστρατηγώντας και παρακάμπτοντας  δικαιώματα δανειοληπτών, με συνηθέστερα την μη  τήρηση του ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ο οποίος δεσμεύει εξίσου τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης ή την μη εκπόνηση μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης πρότασης αναδιάρθρωσης της οφειλής βάσει των σημερινών οικονομικών, περιουσιακών και προσωπικών δεδομένων του δανειολήπτη.
Παράλληλα έχει καταργηθεί πλέον οποιαδήποτε δικαστική οδός για την προστασία της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

Η μόνη πρόνοια για τη. προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, ώστε να μην ακολουθήσουν εξώσεις μετά από πλειστηριασμό της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ τους ήταν η μέριμνα του ν 4738/2020 (γνωστός ως εξωδικαστικός μηχανισμός ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ) σύμφωνα με το άρθρα 218 και 219  Ν. 4738/2020.
Όμως  μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί ο προβλεπόμενος στις άνω διατάξεις φορέας απόκτησης αυτών των κατοικιών, ώστε εν συνεχεία να μπορούν οι ευάλωτοι , σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος , οφειλέτες να τις μισθώσουν από τον φορέα αυτό. Έτσι την 2-3 - 2022 ανακοινώθηκε ως έκτακτο μέτρο πρόνοιας από την κυβέρνηση Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ εφόσον αποδειχθεί η ένταξη των δανειοληπτών στην κατηγορία του « ευάλωτου δανειολήπτη»
Το γραφείο μας, ήδη την Τετάρτη 2-3-2022, ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ πλειστηριασμό Α’ κατοικίας εντολέα μας με τις κατάλληλες εξωδικαστικές ενέργειες λόγω αιτιολογημένου χαρακτηρισμού του ως « ευάλωτου».

Συγκεκριμένα:
Χαρακτηρίστηκε μετά από ενέργειες μας «Ευάλωτος» οφειλέτης ο εντολέας μας , του οποίου είχε οριστεί ημερομηνία πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του, η 2η-3-2022, με επίσπευση εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων  Χωρίς να καταφύγουμε σε  δικαστικές ενέργειες καταφέραμε μέσω εξωδικαστικών διαπραγματεύσεων να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε  το «προφίλ» του συγκεκριμένων ατόμου  ως «ευάλωτου»  και έτσι  ΑΝΕΣΤΑΛΗ ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός.
Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι παράλληλα επιτεύχθηκε αναδιάρθρωση της οφειλής του  ώστε η οφειλή να καταστεί βιώσιμη και δυνάμενη να εξυπηρετηθεί βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων, με ρύθμιση προσαρμοσμένη στις τωρινές του οικονομικές δυνατότητες. Με τον τρόπο αυτό πετύχαμε την διάσωση της Α’  κατοικίας του χωρίς να κινδυνεύει πλέον να την απωλέσει , ούτε μέσω πλειστηριασμού, ούτε με οικειοθελή παράδοση της.

Τα ανωτέρω  προϋποθέτουν εγρήγορση από πλευράς δανειοληπτών και άμεση προσφυγή σε εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους και διαμεσολαβητές.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter