ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Απαιτείται απόδειξη όχι απλά ως προς την εκχώρηση της απαίτησης σε αλλοδαπό fund αλλά και ως προς τη διαχείριση της απαίτησης από την εταιρεία διαχείρισης.

Με το παρόν άρθρο μας θα θίξουμε ένα σημαντικότατο ζήτημα που αφορά χιλιάδες δανειολήπτες και την άμυνά τους απέναντι στα αλλοδαπά funds καθώς μαίνεται η λαίλαπα των πλειστηριασμών.
Όπως έχουμε τονίσει ξανά, έχουν λάβει χώρα αμέτρητες παρατυπίες κατά το στάδιο της μεταβίβασης των απαιτήσεων από τις τράπεζες στα αλλοδαπά funds. Παρατυπίες, σφάλματα και παραλείψεις έχουν λάβει χώρα και κατά το στάδιο της ανάληψης της διαχείρισης αυτών των απαιτήσεων από ελληνικές εταιρείες οι οποίες ενεργούν πλέον ως διαχειριστές και επ ονόματι των κερδοσκοπικών funds.

Τα ανωτέρω διότι ενώ κατά το στάδιο της μεταβίβασης της απαίτησης οι τράπεζες σε συνεργασία με τα funds φρόντισαν σε γενικές γραμμές να συγκεκριμενοποιηθούν οι απαιτήσεις εγγράφως με σχετική δημοσίευση της μεταβίβασης της κάθε απαίτησης στο ενεχυροφυλακείο όπως προβλέπεται από το νόμο, ουδόλως προέβλεψαν κάτι ανάλογο για την διαχείριση της απαίτησης στην Ελλάδα. Εν ολίγοις δηλαδή ακόμη και αν αποδεικνύεται η μεταβίβαση της απαίτησης από την τράπεζα στο fund, δεν αποδεικνύεται η διαχείριση της απαίτησης στην Ελλάδα από την εκάστοτε εταιρεία διαχείρισης για κάθε απαίτηση συγκεκριμένα.
Η ανωτέρω παρατυπία θέτει βόμβα στα θεμέλια των εν εξελίξει πλειστηριασμών καθώς ήδη τα Ελληνικά Δικαστήρια έχουν εκδώσει σχετική απόφαση αναστέλλοντας την ισχύ διαταγής πληρωμής και αμφισβητώντας την νομιμοποίηση εταιρείας διαχείρισης. Πιο συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε ότι αποδείχθηκε μεν η μεταβίβαση της απαίτησης στο fund πλην όμως όχι και η νομιμοποίηση της εταιρείας διαχείρισης που επέσπευσε την έκδοση της διαταγής πληρωμής.
Όπως έχουμε τονίσει ξανά οι δανειολήπτες δεν θα πρέπει να παραδοθούν αμαχητί στον αγώνα που διεξάγεται ήδη αυτή τη στιγμή. Η μελέτη τη κάθε περίπτωσης απαιτείται σε κάθε περίπτωση να γίνεται από εξειδικευμένο νομικό επιτελείο προκειμένου να αντιμετωπίζεται αναλόγως. Καθώς όμως η διαδικασία της εκτέλεσης βρίθει λαθών και παρατυπιών η ανάθεση της υπόθεσης σε εξειδικευμένους νομικούς καθίσταται επιβεβλημένη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter