ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Η ΠΡΟΠΤΩΧΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 1. Τί είναι; Είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας ο νομοθέτης προσπαθεί να σώσει επιχειρήσεις με προοπτικές ανάκαμψης από επαπειλούμενη μελλοντική πτώχευση.
 2. Ποιος συμμετέχει; Κάθε πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και βρίσκεται σε παρούσα ή επαπειλούμενη αδυναμία πληρωμών ή πιθανολογείται ότι θα καταστεί αφερέγγυος. Συμμετέχουν και οι πιστωτές των οποίων οι απαιτήσεις θίγονται με τη διαδικασία εξυγίανσης.
 3. Τι περιεχόμενο μπορεί να έχει; Ο νόμος δεν δεσμεύει. Η συμφωνία μπορεί να έχει οποιοδήποτε περιεχόμενο.
 4. Πότε η συμφωνία διαμορφώνεται και επικυρώνεται με συμφωνία του οφειλέτη; Ο κανόνας είναι ότι ο οφειλέτης συμμετέχει στη διαδικασία και ότι πρέπει να παράσχει τη συναίνεσή του για να επικυρωθεί αυτή. Ενδέχεται όμως σε κάποιες περιπτώσεις, η συμφωνία να καταρτισθεί και να επικυρωθεί μόνο από τους πιστωτές!
 5. Πότε καταρτίζουν ΜΟΝΟΙ τους οι πιστωτές τη συμφωνία εξυγίανσης και την επικυρώνουν χωρίς τη συναίνεση του οφειλέτη; Αν αυτός βρίσκεται σε παύση πληρωμών ή  για λόγους που δικαιολογούν λύση της εταιρίας ή αν δεν έχει υποβάλει χρηματοοικονομικές καταστάσεις για τουλάχιστον 2 έτη.
 6. Στην περίπτωση αυτή ποια διαδικασία ακολουθείται; Στην περίπτωση αυτή, αρκεί να συμφωνήσουν οι πιστωτές που θίγονται από τη συμφωνία εξυγίανσης. Έπειτα, ζητούν από το δικαστήριο να επικυρώσει τη συμφωνία. Αν ο οφειλέτης βρίσκεται σε παύση πληρωμών, υποβάλλεται ταυτόχρονα από τους πιστωτές  και αίτηση πτώχευσης.
 7. Και πώς ενημερώνεται ο οφειλέτης; Αν η αίτηση έχει συναφθεί μόνο από τους πιστωτές, ο οφειλέτης δεν ενημερώνεται πριν την αίτηση επικύρωσης. Οι πιστωτές δηλαδή καταρτίζουν μόνοι τους την συμφωνία εξυγίανσης και 20 τουλάχιστον μέρες πριν την συζήτηση κλητεύουν τον οφειλέτη.
 8. Ο οφειλέτης πώς μπορεί να εναντιωθεί; Πρέπει οπωσδήποτε να ασκήσει παρέμβαση, αλλιώς θεωρείται ότι συναινεί!
 9. Και τί γίνεται αν παρέμβει ο οφειλέτης; Ακόμη κι αν παρέμβει ο οφειλέτης και πει ότι δεν θέλει τη συμφωνία εξυγίανσης, η παρέμβασή του είναι άνευ σημασίας αν δεν αποδείξει ότι με τη συμφωνία εξυγίανσης καθίσταται χειρότερη η θέση του.
 10. Υπάρχει κάποια δυνατότητα  να προστατευτεί ο οφειλέτης αν δεν έχει ενημερωθεί για τη δίκη; Ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τριτανακοπή εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης που επικυρώνει τη συμφωνία εξυγίανσης.
 11. Τι συνέπειες έχει η κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης προς επικύρωση; Από την κατάθεση της αίτησης και μέχρι να εκδοθεί απόφαση που επικυρώνει ή απορρίπτει τη συμφωνία εξυγίανσης αναστέλλονται (όχι όμως για περισσότερο από 4 μήνες) μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και καταγγελίες συμβάσεων.

 

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter