ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Ενσωμάτωση του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού με την πρόσφατη υπέρ των δανειοληπτών νομολογία, ως σημαντικό εργαλείο διαπραγμάτευσης

Οι αμέτρητες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους δανειολήπτες, δύνανται να αποδειχτούν «σωτήριες» στον ανανεωμένο εξωδικαστικό μηχανισμό.

Οι εταιρείες διαχείρισης κρίνονται συνεχώς, μέσω της δικαστικής «οδού», παράνομες ως προς την είσπραξη οφειλών, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες δεν αποδεικνύεται ουδεμία έννομη σχέση που να τις συνδέει με την οφειλή του δανειολήπτη, ενώ και οι χρεώσεις των «funds» ελέγχονται από τα δικαστήρια ως άκυρες και παράνομες, με υπέρμετρες επιβαρύνσεις τόκων.

Οι δεκτές δικαστικές αποφάσεις υπέρ των οφειλετών, τους δίνουν αυτόματα ένα πολύ δυνατό διαπραγματευτικό «χαρτί» που έχει τη δυνατότητα, μέσω των νέων αλλαγών του εξωδικαστικού μηχανισμού, να φέρει μία βιώσιμη λύση και ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Σημαντικό στοιχείο δε, είναι οι οφειλέτες να ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τον δρόμο του εξωδικαστικού μηχανισμού, παράλληλα με όποιες δικαστικές ενέργειες έχουν ήδη κάνει ή όποιες ακόμα πρόκειται να κάνουν, ώστε να μην απωλεσθούν δικαιώματα και να μην δοθούν «σιωπηρές» αναγνωρίσεις νομιμοποίησης, χρεώσεων κλπ.

Βάσει των αλλαγών του νομοσχεδίου, οι servicers καλούνται να ενημερώνουν τους δανειολήπτες, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για κάθε δανειακή υποχρέωση αναλυτικά, με τα στοιχεία να ανανεώνονται τουλάχιστον κάθε μήνα, διευρύνοντας και εδραιώνοντας τη διαφάνεια που αρμόζει να υπάρχει στις όλες διαδικασίες, κάτι που οφείλει να εκμεταλλευτεί ο δανειολήπτης.

Οι οφειλέτες, με τη βοήθεια των δικηγόρων, μπορούν να διαχειριστούν σωστά το «εργαλείο» του εξωδικαστικού μηχανισμού, αφού, σε συνδυασμό με τις δεκτές δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους, θα ασκήσουν την κατάλληλη «πίεση» στα funds, χωρίς να γίνονται αναγνωρίσεις που δεν θα έκαναν σε άλλη περίπτωση, ούτε να αποδέχονται χρεώσεις που δεν προβλέπονται από την νομοθεσία.

Επιπροσθέτως, δεν θα έρχονται στο αδιέξοδο δίλημμα της αποδοχής μίας ρύθμισης, χωρίς να τους έχουν γνωστοποιηθεί όσα εκ του Νόμου έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν, ελέγχουν και αποδεχθούν, ούτε να προβαίνουν στην αποδοχή ρυθμίσεων που παρουσιάζονται ως βιώσιμες, όμως στην πραγματικότητα είναι ανέφικτο να τηρηθούν.

Πλέον, με τη βοήθεια των δικαστικών και των εξωδικαστικών μέσων που διαθέτουν, οι δανειολήπτες έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν να αναγνωρίζουν ως αποδεκτές και ως αληθείς, αξίες και λογιστικές εγγραφές που αυτόματα αντλούνται από τα αρχεία των servicers και, βάσει των οποίων το υπολογιστικό εργαλείο της πλατφόρμας τις επεξεργάζεται, ΕΞΑΓΟΝΤΑΣ έτσι ο αλγόριθμος ρυθμίσεις, μέσω της πλατφόρμας, στηριζόμενος πολύ συχνά σε ύπαρξη χρηματοροών, εισοδημάτων, ακόμα και ακινήτων των αιτούντων ή και των συνοφειλετών τους που ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!! απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι δόσεις που προτείνουν τα funds.

Να σημειωθεί, ότι υπάρχει δυνατότητα και για μεγαλύτερη προστασία για τον οφειλέτη, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, ακόμα και αν έχει παρέλθει το δίμηνο από την αίτηση υπαγωγής του σε αυτόν, βλ. μία από τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τα δικηγορικά γραφεία «Λεκκάκου & Συνεργάτες» κατά το παρελθόν, όπου servicer δεν είχε συμπληρώσει τις ορθές εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με αποτέλεσμα, με δικαστική εντολή, να χορηγείται παράταση της διαδικασίας και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος κατασχέσεων εις βάρος δανειολήπτη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter