ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Αναστολή πλειστηριασμού ακίνητης περιουσίας του Ηλία Λιβάνη με δύο δικαστικές αποφάσεις

Μια νέα κατάσταση πραγμάτων στην πολύκροτη «αντιδικία» του Ηλία Λιβάνη με τις τράπεζες, ενόψει μάλιστα του προγραμματισμένου πλειστηριασμού ακινήτου του στη Φιλοθέη, δημιούργησε η έκδοση δύο δικαστικών αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Παρά τα δεκάδες δημοσιεύματα που έδειχναν, ότι ο πλειστηριασμός του ακινήτου του εκδότη ήταν αναπόφευκτος και είχε ορισθεί για τις 13 Σεπτεμβρίου του 2023, κάτι τέτοιο ανετράπη και υπήρξε αναστολή του. Με δύο δικαστικές κρίσεις λοιπόν, στηριζόμενες σε δύο διαφορετικές νομικές αιτιάσεις, δικαιώθηκε ο επιχειρηματίας, εκπροσωπούμενος από την δικηγόρο Κωνσταντίνα Λεκκάκου.

Αφενός, ακυρώθηκε πρωτοδίκως, για προφανείς νομικές πλημμέλειες, η διαταγή πληρωμής του Fund Frontier, εκπροσωπούμενο από την «doValue Greece» (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ). Αφετέρου, δικαιώθηκε ο Ηλίας Λιβάνης, αναγνωρίζοντας, το Δικαστήριο, το δικαίωμα και την αγαθή βούληση του γνωστού επιχειρηματία να ρυθμίσει το σύνολο των προσωπικών υποχρεώσεων του, καθώς και του «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΒΕ», μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, προσπάθεια η οποία, παρά την ευχέρεια που του δίνει η σχετική διάταξη του μηχανισμού, δεν έχει κατορθώσει να ολοκληρώσει, λόγω συγκεκριμένων πράξεων και παραλείψεων της επισπεύδουσας «doValue Greece». Αντίθετα, για τις ίδιες – μη εμφανιζόμενες απαιτήσεις στον εξωδικαστικό – επιλέγει να επισπεύδει πλειστηριασμό, εν μέσω μίας, εν εξελίξει, διαδικασίας αναδιάρθρωσης.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο, με την πρώτη απόφασή του, ακύρωσε τις πράξεις επίσπευσης πλειστηριασμού που διενεργήθηκαν από την άνω εταιρεία διαχείρισης «doValue Greece», καθώς δεν αποδείχθηκε, εκ των προσκομιζόμενων εγγράφων, η εκχώρηση της συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης στην αλλοδαπή εταιρεία «Frontier Issuer Designated Activity Company», ως ο Νόμος και η Νομολογία απαιτεί.

Εν συνεχεία, το Δικαστήριο, στα πλαίσια ασκηθείσας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, διέταξε την αναστολή του πλειστηριασμού του ακινήτου του Ηλία Λιβάνη, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης ρύθμισης οφειλών του ίδιου ατομικά, αλλά και της εταιρείας «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΒΕ», μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Με τις δύο αυτές δικαστικές κρίσεις: α) ακυρώθηκε η διαταγή πληρωμής, βάσει της οποίας επισπευδόταν ο πλειστηριασμός που ήταν προγραμματισμένος για τις 13/9/2023, β) ανεστάλη ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός του επιχειρηματία και γ) δίνεται η δυνατότητα για επίτευξη συνολικής ρύθμισης οφειλών του ίδιου και της εταιρείας «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΒΕ», μέσω της θεσμοθετημένης διαδικασίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter