ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Προσωρινή Διαταγή Αναστολής της Πράξης Αποβολής του οφειλέτη, από ακίνητο που εκπλειστηριάστηκε

Η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης στην εποχή των funds είναι μία ιδιαιτέρως σύνθετη και πολυδαίδαλη διαδικασία, λόγω του πολυσχιδούς υπάρχοντος νομικού πλαισίου που την διέπει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δανειολήπτες, παντελώς απογοητευμένοι, προσήλθαν στο γραφείο μας, μετά την κατακύρωση των ακινήτων τους σε πλειστηριασμό που επέσπευδε σε βάρος τους η εταιρεία διαχείρισης «INTRUM HELLAS». Τα ακίνητα υπερθεμάτισε και απέκτησε η εταιρεία «SUNRISE I ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ». Οι δανειολήπτες, μέχρι και την ημερομηνία του πλειστηριασμού και την κατακύρωση των ακινήτων τους, δεν είχαν ασκήσει κανένα ένδικο βοήθημα ενώπιον Δικαστηρίων. Το μόνο που απέμενε να ασκηθεί ήταν η προσβολή της κατακυρωτικής έκθεσης και έκθεσης πλειστηριασμού που αφορούσε στην προσβολή όλων των ακυροτήτων που είχαν μεσολαβήσει, μέχρι τη διενέργεια του πλειστηριασμού.

Μετά από έλεγχο, διαπιστώσαμε πληθώρα παρατυπιών ως προς τη νομιμοποίηση της εταιρείας διαχείρισης «ΙNTRUM HELLAS», αλλά και το ΚΑΙΝΟΦΑΝΕΣ φαινόμενο, δυο αλλοδαπές εταιρείες να διεκδικούν την ίδια δανειακή απαίτηση, προβάλλοντας η καθεμία εξ αυτών, ότι η απαίτηση της ανήκει, με συνέπεια την ύπαρξη πλήρους σύγχυσης, ως προ το πρόσωπο του αληθή δικαιούχου της απαίτησης για την οποία διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός.

Προσβάλαμε λοιπόν, με τα δικόγραφά μας, το κύρος του πλειστηριασμού και των μεταγενέστερων αυτού πράξεων, οι οποίες θα οδηγούσαν στην αποβολή των δανειοληπτών από τα ακίνητα. Πιθανολογήθηκε από το Δικαστήριο, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση συντρέχει μη τήρηση των διαδικασιών που ο νόμος επιβάλλει, σχετικά με τη μεταβίβαση των απαιτήσεων στα funds και τη διαχείριση τους από τους servicers, καθώς ο πλειστηριασμός αφορά σε απαίτηση από συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση, την οποία διεκδικούν δυο διαφορετικά funds που ισχυρίζονται ταυτόχρονα ότι αυτή τους ανήκει.

Ήδη, το Δικαστήριο έκρινε τις ακυρότητες και με δύο δικαστικές αποφάσεις του (διάταξη του Δικαστή και προσωρινή διαταγή) ανέστειλε τις πράξεις αποβολής και εγκατάστασης, πιθανολογώντας το βάσιμο των ανακοπών μας, με συνέπεια οι εντολείς μας να παραμένουν στα ακίνητα. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι εκκρεμεί η εκδίκαση των ανακοπών με βάσιμες ελπίδες για δικαστική ανατροπή του διενεργηθέντος πλειστηριασμού.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter