ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ PSI – ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΤΟΚΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΩΛΕΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ

Εξαιτίας της εντελώς πρόσφατης νομολογίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε δυνάμει εφετειακής απόφασης, το γραφείο μας με την παρούσα ανακοίνωσή του ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι πλέον υφίσταται ισχυρή δυνατότητα δικαστικής επιδίωξης και μάλιστα έντοκης, των χρημάτων που απώλεσαν οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά την διαδικασία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δια του περιβόητου «PSI».

Η συγκεκριμένη απόφαση αναγνώρισε την ευθύνη τραπεζικού ιδρύματος που είχε προτείνει σε αποταμιευτή – καταθέτη την επένδυση των οικονομιών του σε ελληνικά ομόλογα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η ενημέρωση που έλαβε ο ομολογιούχος υπήρξε ελλιπέστατη καθώς ο τελευταίος ουδέποτε και ουδόλως ενημερώθηκε επαρκώς για τους κινδύνους της επένδυσης, η δε τράπεζα γνώριζε τους κινδύνους αυτούς καθώς κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο υφίστατο συνεχής μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που καθιστούσε τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου επενδυτικά προϊόντα αυξημένου κινδύνου. Με την συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα επιδικάστηκαν πέραν του κεφαλαίου και τόκοι επιπέδου προθεσμιακής κατάθεσης.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ομολογουμένως έρχεται σε αντίθεση με έτερη υπόθεση που έχει κριθεί αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη και έχει αχθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ακριβώς όμως εκεί έγκειται και η νομική της αξία, στο γεγονός δηλαδή ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει κρίνει το ζήτημα κατά τρόπο πάγιο, ανοίγοντας το δρόμο για νέες δικαστικές διεκδικήσεις και αναπτερώνοντας το ηθικό των ομολογιούχων με εκκρεμείς υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διαδικασία αναδιάρθωσης του ελληνικού χρέους το έτος 2012 δια του περιβόητου PSI τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου υπέστησαν δραστικό «κούρεμα», με αποτέλεσμα την τεράστια οικονομική ζημία ασφαλιστικών ταμείων, δημοσίων οργανισμών αλλά και απλών συμπολιτών μας που είχαν επενδύσει σε αυτά τις οικονομίες τους.

Το γραφείο μας παρακολουθεί στενά το ζήτημα και θα επανέλθει, ταυτόγχρονα όμως καλεί σε εγρήγορση κάθε ενδιαφερόμενο.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter