ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Η ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 973 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Κατά το παρελθόν έχουμε  αναφερθεί αρκετές φορές σε πτυχές και εκφάνσεις του νομικού οπλοστασίου που διαθέτουν οι δανειολήπτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το συνεχιζόμενο και εντεινόμενο κύμα πλειστηριασμών από τράπεζες και κερδοσκοπικά funds ακόμη και κατά της πρώτης και μοναδικής  κατοικίας τους.

Δυστυχώς όμως δεν είναι λίγες οι φορές που οι  δανειολήπτες δεν απευθύνονται έγκαιρα σε εξειδικευμένους νομικούς με αποτέλεσμα να εκπνέουν οι νομικές προθεσμίες για την άσκηση ανακοπών κατά της διαταγής πληρωμής ή ακόμη και κατά της κατασχετήριας έκθεσης.

Ταυτόχρονα, μετά την ψήφιση νομικών διατάξεων για την αυτόματη μείωση τιμής πρώτης προσφοράς των υπό πλειστηριασμών ακινήτων, σπανίως μπορεί πλέον να παρατηρηθεί το φαινόμενο της ολοκλήρωσης του πλειστηριασμού κατά την ημερομηνία που ορίστηκε με την σχετική έκθεση. Τράπεζες και κερδοσκοπικά funds  προτιμούν δηλαδή  να μην υπερθεματίσουν εξ αρχής  και ο πλειστηριασμός να αποβεί άκαρπος προκειμένου μετά από δηλώσεις συνέχισης στις οποίες θα προβούν το ακίνητο να εκτεθεί εκ νέου σε πλειστηριασμό με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς με σκοπό την απόκτησή του με καταβολή χαμηλότερου τιμήματος.

Από τον συνδυασμό των ανωτέρω ,δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες, ακόμη και αν δεν προέβησαν σε ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ή και κατά της κατασχετήριας έκθεσης να προσβάλλουν την αναγκαστική εκτέλεση με ακόμη ένα όπλο, ήτοι την ανακοπή κατά της δήλωσης συνέχισης σύμφωνα με το άρθρο 973 παράγραφος 6 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Γίνεται μάλιστα δεκτό νομολογιακά ότι με την ανακοπή αυτή μπορεί να προβάλλονται οποιοιδήποτε λόγοι, οι οποίοι συνέχονται με το κύρος της δήλωσης αυτής, ήτοι και λόγοι που αμφισβητούν την απαίτηση, το εκτελεστό του στηρίζοντος αυτήν εκτελεστού τίτλου κλπ.

Ακόμη δηλαδή και διαρκούσης της εκτελεστικής διαδικασίας και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο αυτής, ήτοι ακόμη και μετά από άγονο πλειστηριασμό και πριν την διεξαγωγή νέου δίνεται εκ του νόμου η δυνατότητα στους δανειολήπτες να ανακόψουν την εκτελεστική διαδικασία με λόγους ανακοπής που ανάγονται ακόμη και στο κύρος της διαταγής πληρωμής ή της κατασχετήριας έκθεσης.

Σε κάθε περίπτωση η προαναφερόμενη ανακοπή θα πρέπει να λογίζεται ως ένα από τα ύστατα όπλα των δανειοληπτών. Οι τελευταίοι θα πρέπει όπως έχουμε τονίσει και κατά το παρελθόν να καταφεύγουν σε εξειδικευμένους νομικούς ήδη πριν την επιδίκαση της απαίτησης αναζητώντας λύσης ρύθμισης και οριστικής διευθέτησης. Κατά τον τρόπο αυτό ακόμη και αν ξεκινήσει η διαδικασία της εκτέλεσης ο νομικός παραστάτης θα έχει όλο τον χρόνο και τα μέσα για την αξιόπιστη αντιμετώπιση της καταστάσεως.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter