ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΤΑ ΞΕΝΟΥ FUND - ΑΝΕΣΤΑΛΗ ΟΡΙΣΘΕΙΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

H διενέργεια του πλειστηριασμού ορίζεται υποχρεωτικά μετά την πάροδο επτά μηνών από την επιβολή της κατάσχεσης

Τους αμέσως επόμενους μήνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν εκατοντάδες πλειστηριασμοί ακινήτων δανειοληπτών από αλλοδαπά funds και εγχώριες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων που τα εκπροσωπούν στην Ελλάδα. Λόγω δε της σπουδής των εταιρειών αυτών να ολοκληρωθούν οι πλειστηριασμοί όσο πιο σύντομα γίνεται, συχνά δρουν παραβιάζοντας τις διατάξεις του Νόμου.
Κατά την διάταξη του άρθρου 954,παρ. 2, στοιχείο ε του ΚΠΟΛΔ, η διενέργεια του πλειστηριασμού ορίζεται υποχρεωτικά μετά την πάροδο επτά μηνών από την επιβολή της κατάσχεσης, δηλαδή από την ημέρα που ο δανειολήπτης λαμβάνει από τον δικαστικό επιμελητή την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, και σε κάθε περίπτωση όχι μετά την πάροδο οκτώ μηνών.

Στην επτάμηνη όμως προθεσμία δεν πρέπει να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα από 1 έως 31 Αυγούστου καθώς κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η προθεσμία αυτή αναστέλλεται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου (κατά ανάλογη εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 147 παρ. 2 ΚΠολΔ).
Στην περίπτωση της δανειολήπτριας εντολέως μας προγραμματίσθηκε πλειστηριασμός της κύριας κατοικίας της για οφειλή προερχόμενη από χορήγηση καταναλωτικού δανείου χωρίς όμως ποτέ να τηρηθούν εκ μέρους της εταιρείες διαχείρισης οι ανωτέρω νόμιμες προθεσμίες, καθώς η κατάσχεση επιβλήθηκε την 14/06/2021 και ο πλειστηριασμός της κατοικίας της ορίστηκε για την 26/01/2022.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνης έκρινε ότι κατά παράβαση των διατυπώσεων του Νόμου ορίσθηκε πλειστηριασμός πριν την παρέλευση της επτάμηνης προθεσμίας μετά τον μη υπολογισμό του μηνός Αυγούστου και για αυτό τον λόγο διέταξε με την υπ’ αρθμ. 8/2022 Απόφασή του τη μη διεξαγωγή του πλειστηριασμού κατά την ορισθείσα ημερομηνία.
Περιπτώσεις σαν αυτές ή με παρόμοια δικονομικά σφάλματα, υφίστανται χιλιάδες μεταξύ των ήδη προγραμματισμένων και δημοσιευμένων πλειστηριασμών. Για ακόμη μία φορά καλούμε τους δανειολήπτες σε εγρήγορση. Με τις κατάλληλες εξωδικαστικές και δικαστικές ενέργειες μπορούν να αναστρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση και να επιτύχουν είτε την κατάλληλη για την περίπτωσή τους ρύθμιση είτε την ακύρωση παρανόμων σε βάρος τους ενεργειών.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter