ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Ρύθμιση στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο με σημαντική διαγραφή και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής

Τα δικηγορικά γραφεία «Lekkakou & Associates» αξιοποιούν στο έπακρο, για λογαριασμό και το συμφέρον των δανειοληπτών, κάθε δυνατότητα, δικαστική ή εξωδικαστική, που παρέχεται από την Πολιτεία, προκειμένου να συνδράμουν, με τον πλέον υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο, στην επίτευξη ικανοποιητικών και βιώσιμων, γι’ αυτούς, ρυθμίσεων, με σημαντικές διαγραφές και ευνοϊκούς όρους.

Ο οφειλέτης πρέπει να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει μέχρι τέλους τις δυνατότητες που του παρέχει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας και επιθετικότητας των funds και των servicers, ώστε να ρυθμίσει τις οφειλές του και να προστατεύσει την περιουσία του. Ο συνδυασμός δικαστικών και εξωδικαστικών ενεργειών, μέσω των διμερών διαπραγματεύσεων και του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τον δανειολήπτη.

Αυτός ο συνδυασμός μάλιστα, μπορεί να αποδειχτεί «σωτήριος» και για τους δανειολήπτες που είχαν επισυνάψει δανειακές συμβάσεις σε ελβετικό φράγκο. Πρόσφατα, οφειλέτες στη Γαλλία με δάνειο σε ελβετικό νόμισμα, δικαιώθηκαν, καθώς κατάφεραν να αποσπάσουν αποζημίωση από γαλλική τράπεζα – κολοσσό, ύψους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, αφού υποστήριξαν, ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί επαρκώς, σχετικά με τους συναλλαγματικούς κινδύνους. Επιπλέον, τον περασμένο Ιούνιο, Πολωνοί δανειολήπτες δικαιώθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Όσον αφορά τη χώρα μας, η έλλειψη νομοθετικής ρύθμισης, μέχρι και σήμερα, στο φλέγον θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο, που ταλανίζει επί μακρόν περισσότερα από 70.000 νοικοκυριά, παρατείνει την αβεβαιότητα και ανασφάλεια τους, καθιστά δε μονόδρομο τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και την αξιοποίηση των εργαλείων του ανανεωμένου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και του Κώδικα Δεοντολογίας του Ν. 4224/2013.

Απόδειξη αποτελεί δανειολήπτης - εντολέας των δικηγορικών μας γραφείων, αφού, κατόπιν επίμονων διμερών διαπραγματεύσεων και συντονισμένων ενεργειών, επήλθε εξωδικαστική συμφωνία με τον πιστωτή «Cosmos Securization DAC – CEPAL», σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας του Ν. 4224/2013 και ρυθμίστηκαν δύο στεγαστικά δάνεια οφειλών ζεύγους πελατών μας, σε ελβετικό φράγκο, με χαμηλή προκαταβολή, σημαντική διαγραφή της οφειλής και αποπληρωμής του υπολοίπου με πολύ ευνοϊκούς όρους, παρά την σημαντική αξία της ακίνητης περιουσίας τους, η οποία υπερέβαινε κατά πολύ το ύψος των οφειλών τους.

Η ρύθμιση αυτή πραγματοποιήθηκε, λόγω της προσπάθειας των οφειλετών, μέσω των διμερών διαπραγματεύσεων, να αποκατασταθεί η ζημία που υπέστησαν, η οποία ανερχόταν περίπου στο 35%, λόγω των συναλλαγματικών αλλαγών του ελβετικού φράγκου.

Ειδικότερα, πρόκειται για δανειακές οφειλές ζεύγους, όπου ο μεν σύζυγος είναι συνταξιούχος, η δε σύζυγος απασχολούμενη με οικιακές εργασίες και η συνολική οφειλή τους ανερχόταν σε 232.077€ (216.259,13CHF).

Αναλυτικά:

Η συνολική οφειλή του πρώτου στεγαστικού δανείου ήταν 156.872€ (146.179,36CHF).

Μετά από ρύθμιση διαγράφηκε το ποσό των 51.872€, ποσοστό 33%.

Το υπόλοιπο ποσό των 105.000€ρυθμίστηκε προς αποπληρωμή και εξόφληση σε 480 μηνιαίες δόσεις με τις πρώτες 60 να έχουν σταθερό επιτόκιο 1,50% και περιθώριο 1,45% + εισφορά Ν.128/75.

Η συνολική οφειλή του δεύτερου στεγαστικού δανείου ήταν 75.205€ (70.079,77CHF).

Μετά από ρύθμιση διαγράφηκε το ποσό των 30.205€, ποσοστό 40,16%.

Το υπόλοιπο ποσό των 45.000€ ρυθμίστηκε προς αποπληρωμή και εξόφληση σε 480 μηνιαίες δόσεις, με ποσό προκαταβολής 1.000€, με τις πρώτες 60 δόσεις να έχουν σταθερό επιτόκιο 1,50% και περιθώριο 1,45% + εισφορά Ν.128/75.

Απόσπασμα του υπό έκδοση βιβλίου με τίτλο «ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ στην αναγκαστική εκτέλεση» με υπότιτλο «Περί Πλειστηριασμών - Από τη θεωρία στην πράξη» ISBN 978-618-00-3736-4

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter