ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Προκλητική «στάση» servicer σε πλατφόρμα επιχειρηματία με σκόπιμη ολοκλήρωση της αίτησης του

ΑΦ.19986

Έχει επισημανθεί τελευταία, πως η αίτηση του δανειολήπτη στον ανανεωμένο εξωδικαστικό μηχανισμό, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό «εργαλείο», το οποίο θα τον βοηθήσει να ασκήσει «πίεση» στους servicers για ρύθμιση, σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον, χωρίς τον φόβο ενδεχόμενης άσκησης ένδικων μέσων από τις εταιρείες διαχείρισης.

Τον ίδιο εξωδικαστικό «δρόμο» επέλεξε και δανειολήπτης - εντολέας μας, ο οποίος, παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες να ρυθμίσει, μέσω διμερών διαπραγματεύσεων, και εξαιτίας των δικαστικών ενεργειών που του έχουν ασκηθεί, προσέφυγε στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού. Να σημειωθεί ότι οι οφειλές του εντολέα μας ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ της εταιρείας του ανέρχονται στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Παρότι λοιπόν, οι διαπραγματεύσεις είχαν τη δυνατότητα να φέρουν ένα επωφελές αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές, οι servicers απέρριπταν μονίμως μία ευνοϊκή ρύθμιση, διότι τους ενδιέφερε περισσότερο η άμεση ρευστοποίηση των, υψηλής αξίας και μεγάλης προβολής, ακινήτων του οφειλέτη.

Έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας του επιχειρηματία να παραμείνει ενεργός στην αγορά, αν και βιώσιμος, καθώς τα εμπόδια και οι απαιτήσεις των servicers υπερέβαιναν κάθε όριο καλής πίστης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη συγκεκριμένη περίπτωση, το οποίο είναι και σύνηθες, αποτελεί η ανερυθρίαστη άρνηση των servicers να προβούν σε ρύθμιση, ενώ είχαν ήδη συμφωνηθεί όλοι οι όροι αυτής, δηλαδή η διάρκεια αποπληρωμής, το τελικό πληρωτέο ποσό και το επιτόκιο, τους οποίους είχε αποδεχτεί και ο ίδιος ο δανειολήπτης.

Δεύτερο τρανό παράδειγμα αποτελεί η ενέργεια του επιχειρηματία, να προτείνει εγγράφως και μάλιστα επίμονα, να καταβάλει τοις μετρητοίς, το 50% της ληξιπρόθεσμης οφειλής στεγαστικού δανείου της πρώτης του κατοικίας, με τους servicers, παρόλα αυτά, να δίνουν μονίμως αρνητική απάντηση, ενώ ταυτόχρονα, μεσίτες και ενδιαφερόμενοι φωτογράφιζαν συνεχώς το ακίνητο του.

Εν τέλει, ο επιχειρηματίας, προκειμένου να μπορέσει να διαπραγματευτεί, μέσα σε ένα περιβάλλον διαφάνειας και εποπτευόμενο, αναγκάστηκε να καταφύγει στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Ωστόσο, ακόμα και μέσα στα πλαίσια της πλατφόρμας, οι servicers έκαναν… επίδειξη ισχύος και με απόλυτα προκλητικό τρόπο, παρά την ύπαρξη αμφισβητούμενων καταγραφών, ολοκληρώθηκε αιφνιδίως η αίτηση της επιχείρησης, εμφανίζοντας την ένδειξη «Απορρίφθηκε / Άκαρπη», λόγω της ψήφου του Συντονιστή Πιστωτή, ο οποίος δήλωσε, πως η οφειλή βρίσκεται σε ρύθμιση (1 από τους 14 λόγους απόρριψης), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για νέους πλειστηριασμούς.

Κατόπιν δικών μας παρεμβάσεων, μέσω εξώδικων διαμαρτυριών προς τις εποπτεύουσες αρχές και με προειδοποίηση έναρξης δικαστικών ενεργειών για αναγνώριση των αμφισβητούμενων καταγραφών, οι servicers αναγκάστηκαν να ανοίξουν εκ νέου την πλατφόρμα, προβαίνοντας στις απαιτούμενες διορθώσεις και τον επιχειρηματία να επανέρχεται πλέον σε ένα ασφαλές διαπραγματευτικό περιβάλλον.

Απόσπασμα του υπό έκδοση βιβλίου με τίτλο «ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ στην αναγκαστική εκτέλεση» με υπότιτλο «Περί Πλειστηριασμών - Από τη θεωρία στην πράξη» ISBN 978-618-00-3736-4

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter