ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Η πρώτη δικαστική ακύρωση κατάσχεσης και πλειστηριασμού, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

Όπως ήδη έχουμε επισημάνει με την υπ’ αριθμ. 1/2023 απόφαση, η Ολομέλεια του Aρείου Πάγου απεφάνθη αποκλειστικά επί του ζητήματος που ανέκυψε, ιδίως από τον Σεπτέμβριο του 2022 και αφορούσε το ποιος νομιμοποιείται να διενεργεί πλειστηριασμούς και λοιπές δικαστικές ενέργειες κατά των δανειοληπτών (η εταιρεία διαχείρισης - servicer ή η αλλοδαπή εταιρεία ειδικού σκοπού – FUND;).

Τη θέση μας, ότι η έκδοση της απόφασης αυτής του Αρείου Πάγου, δημοσιευθείσα την 16/2/2023, δεν είναι δεσμευτική και δεν επηρεάζει σειρά κρίσιμων ζητημάτων – ακυροτήτων και καταχρηστικών μεθοδεύσεων που λαμβάνουν χώρα εις βάρος των δανειοληπτών, μας επιβεβαίωσε περίτρανα η εκδοθείσα, μεταγενέστερα της απόφασης του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα την 23η Φεβρουαρίου 2023 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία ακυρώνεται έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτου και ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός της ακίνητης περιουσίας – κατοικίας εντολέα των Γραφείων μας.

Η εκδοθείσα στις 23/2/2023, ήτοι μετά την από 16/2/2023 δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, απόφαση του Πρωτοδικείου, σχετικά με την υπόθεση εντολέως μας, η οποία συζητήθηκε στις 10/2/2023, όταν και είχε διαρρεύσει ήδη η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αποδεικνύει ότι τα αρμόδια δικαστήρια εξακολουθούν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, ελέγχοντας τις πράξεις και τις μεθοδεύσεις των servicers και των funds κατά των δανειοληπτών, ενώ γνωρίζουν ότι η θέση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου είναι υπέρ των funds. Το εν λόγω δικαστήριο απεφάνθη για πρώτη φορά – μετά την απόφαση της ΟλΑΠ με οριστική απόφαση περί της ακύρωσης κατάσχεσης και πλειστηριασμού.

Δια ταύτα :

«κρίνεται ως νόμιμη και βάσιμη η ανακοπή και ακυρώνεται η υπ’ αριθμ…… έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτου της δικαστικής επιμελήτριας …..»

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter