ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη: Ακυρώθηκε η διαδικασία του πλειστηριασμού

Όπως είχε γίνει δημοσίως γνωστό, στις 11/4/2024 αναμενόταν να βγει σε πλειστηριασμό το ιστορικό κτίριο της οδού Σόλωνος 96-98, όπου στεγάζεται το κατάστημα της εταιρείας «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΥΑΙΡΕΙΑ» με τον διακριτικό τίτλο «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ Α.Β.Ε.».

Ο σημερινός προγραμματισμένος πλειστηριασμός, όχι απλά ανεστάλη προσωρινά, αλλά, χάρη στη δικαστική παρέμβαση της δικηγορικής εταιρείας «Lekkakou & Associates – Law Firm» και της δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, Κωνσταντίνας Λεκκάκου, ακυρώθηκε η όλη διαδικασία και κρίθηκε άκυρη η επιβληθείσα κατάσχεση, από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ».

Θυμίζουμε, ότι αυτός δεν είναι ο πρώτος πλειστηριασμός, ο οποίος ανεστάλη με όλες τις απαιτούμενες δικαστικές ενέργειες των δικηγορικών γραφείων «Lekkakou & Associates – Law Firm», καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023, είχε πραγματοποιηθεί η αναστολή πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας του ίδιου του εκδότη, κύριου Ηλία Λιβάνη με δύο δικαστικές αποφάσεις, κατά της «DOVALUE» τότε και της «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ», με τα έγγραφα μάλιστα, που θα αποδείκνυαν την τιτλοποίηση της δανειακής απαίτησης, να μην έχουν προσκομιστεί ακόμα.

Η τιτλοποίηση των δανειακών απαιτήσεων από τις τράπεζες προς τα αλλοδαπά funds, με ανάθεση διαχείρισης προς τις εταιρείες διαχείρισης, συνεχίζει να φέρει σοβαρές πλημμέλειες, τόσο, ως προς τη νομιμοποίησή τους, όσο και, ως προς την τήρηση των δικονομικών διατάξεων που διέπουν τη διαδικασία.

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα επιχείρησης στην Ελλάδα, το οποίο, παρά τις καταχρηστικές πρακτικές των funds, που, το μόνο που επιδιώκουν, είναι να οδηγήσουν σε άμεση και «βίαιη» ρευστοποίηση, μέσω πλειστηριασμών, τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρηματιών, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ρυθμίσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις, συνεχίζοντας κανονικά τη λειτουργία του, προκειμένου να ανταποκριθεί σε όλες τις οφειλές του και να ανακάμψει.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter