ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

  Με τον νέο Πτωχευτικό νόμο, η προστασία της πρώτης κατοικίας παύει να υφίσταται. Λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα θεσπίσει μέτρα που θα ισχύουν μέχρι τον Μάιο, ώστε όταν ξαναξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί, να μην αιφνιδιαστούν οι οφειλέτες.
Αναμένεται η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων από την κυβέρνηση.

 

Η εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού θα ισχύσει από τον Μάιο  και μετά. Τι συνέπειες θα έχει αυτό στην πράξη; Δυσμενότατες! Με σύντομες διαδικασίες επέρχεται άμεση απώλεια όλων των ακινήτων για τους δανειολήπτες και τους εγγυητές. Δηλαδή, σύζυγοι, γονείς, τέκνα που έχουν εγγυηθεί θα χάσουν τα ακίνητά τους χωρίς καν πλειστηριασμό καθενός ξεχωριστά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

Για πρώτη φορά, αν ένας δανειολήπτης δεν έχει πληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις για μερικούς μήνες, θα θεωρείται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Δεν αρκεί να έχει καταβάλει σε μία τράπεζα, είναι απαραίτητο να έχει καταβάλει σε όλες , αλλά και στο Δημόσιο.

 

Αν λοιπόν δεν καταβάλει σε όλους τους δανειστές : Είτε θα παραχωρεί οικειοθελώς όλα του τα ακίνητα και των εγγυητών του καθώς και την 1η κατοικία του, με μόνη δυνατότητα να του νοικιάσει το Κράτος το ίδιο του το σπίτι ( ! ), είτε θα θεωρείται αυτομάτως πτωχός από τις Τράπεζες και, χωρίς διαδικασίες πλειστηριασμού για κάθε ακίνητο χωριστά, θα χάνει όλα του τα ακίνητα ( αυτός και οι εγγυητές του) με μια απλή αίτηση πτώχευσης οποιασδήποτε Τράπεζας / Fund.

 

Mε τον νέο αυτό νόμο, αλλάζει το τοπίο της ιδιοκτησίας στην Ελλάδα. Το δικηγορικό γραφείο Lekkakou & Associates μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε και να προστατεύσετε την επιχείρηση και τα ακίνητά σας.

Εγγραφή στο newsletter