ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Τα FUNDS ασκούν κυβερνητική πολιτική για άλλη μια φορά

Αιφνιδιαστική τροπολογία επί του νομοσχεδίου για «βελτίωση» του εξωδικαστικού μηχανισμού

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε την Παρασκευή αιφνιδιαστικά μία νέατροπολογία, δίνοντας στους servicers, ανεπίτρεπτο κατά Νόμο δικαίωμα στην Α-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ως προς τον τρόπο, την έκταση, το είδος και το περιεχόμενο της διαχειριστικής εξουσίας και της δικονομικής τους δυνατότητας και ιδιότητας.

A) Η τροπολογία που κατατέθηκε επιχειρεί να μετατραπεί σε «όχημα» των servicers για την θεσμοθέτηση ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ως προς την θεμελίωση της νομιμοποίησης τους, θεσμοθετώντας για πρώτη φορά επαυξημένη αποδεικτική δύναμη των ιδιωτικών εντύπων καταχώρησης που συμπληρώνουν οι ίδιοι οι servicers για τον εαυτό τους, μεταστρέφοντας το βάρος απόδειξης και ανταπόδειξης προς τους δανειολήπτες, χωρίς μάλιστα να διατηρούν οι servicers την υποχρέωση συνυποβολής των συμβατικών εγγράφων, στα οποία αναφέρονται (βλ. ΚΥΑ 207/2020), ώστε να μπορεί να ελεγχθεί το περιεχόμενο, όπως ενδεικτικά τις ρήτρες, τους όρους, την διάρκεια, τις όποιες απαγορευτικές καταπιστευτικές συμφωνίες, που αφορούν και τον κάθε δανειολήπτη.

Β) Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που, ενώ έχει εξαγγελθεί, ότι προστατεύει τους ευάλωτους και την α’ κατοικία, στη συνέχεια προβλέπει την ΑΝΑΚΤΗΣΗ για πρώτη φορά με Νόμο ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ SERVICERS, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ, χωρις συναίνεση εκχώρησης των μισθωμάτων, εισοδημάτων στα ακίνητα εισοδήματος….!! Η διάταξη αυτή, φέρνει σοβαρές ανατροπές στο μέχρι σήμερα σύστημα δικαίου, χωρίς τήρηση προδικασίας, χωρίς σεβασμό σε συνταγματικές διατάξεις για δικαίωμα στην προστασία της περιουσίας του πολίτη και καταστρατήγηση του Συνταγματικού δικαιώματος προηγούμενης πρόσβασης στη Δικαιοσύνη.

Γ) Έγινε δεκτή, τελικά, η πρόταση των servicers για δόση προκαταβολής ύψους 10% του κεφαλαίου, όπως εμφανίζεται στην πλατφόρμα, για να ρυθμίσουν οι αιτούντες αναδιάρθρωση, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, (δεν υπήρχε μέχρι σήμερα υποχρέωση προκαταβολής).

Τα FUNDS επιδιώκουν περαιτέρω συρρίκνωση των ήδη ελαχίστων δικαιωμάτων που έχουν απομείνει στον δανειολήπτη να αμυνθεί απέναντι στους servicers, στη χειροτέρευση της θέσης του, την άνιση μεταχείριση, την αποστέρηση ακινήτων του, την αποστέρηση συνταγματικού δικαιώματος του για προσφυγή στα Δικαστήρια πριν προχωρήσουν οι servicers σε άσκηση εξουσίας επί των ακινήτων του, χωρίς να του έχει δοθεί προηγουμένως το δικαίωμα ελέγχου και ανταποδείξεως της μη νομιμοποίησης των servicers και πριν κριθεί δικαστικά η νομιμότητα του ύψους της απαίτησης τους. Οι δανειολήπτες δεν πρέπει να μετατραπούν σε «διωκόμενους πολίτες» που έχουν μόνο δικαίωμα να υπερασπίζονται την δυνατότητα ή αδυναμία τους να αποπληρώσουν τις αξιούμενες από τα FUNDS οφειλές, για τις οποίες οφειλές τα FUNDS ΦΕΡΟΥΝ -ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ- ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter