ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Νέα εξωδικαστική επιτυχία του γραφείου μας – συμβατική απελευθέρωση εγγυητή με ευνοϊκούς όρους

Το ζήτημα της εγγύησης επί τραπεζικών προϊόντων, πέραν της σύνθετης νομικής του διάστασης, είναι ακανθώδες όταν άπτεται της κοινωνικής πραγματικότητας, ιδίως στην χώρα μας όπου οι συγγενικοί και φιλικοί δεσμοί παραμένουν ακόμη ιδιαίτερα ισχυροί.

Τα τελευταία χρόνια ιδίως, όταν και παρατηρήθηκε έξαρση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χιλιάδες συμπολίτες μας που θεωρούσαν ότι εκπλήρωσαν κάποτε απλώς μία κοινωνική υποχρέωση αποδεχόμενοι την θέση του εγγυητή σε τραπεζικές συμβάσεις βρέθηκαν αντιμέτωποι ακόμη και με κίνδυνο απώλειας των περιουσιών τους.

Κατά το παρελθόν το ζήτημα της εγγύησης έχει απασχολήσει ποικιλοτρόπως την ελληνική δικαιοσύνη. Από την εγκυρότητα ή μη της ένστασης δίζησης, από το ζήτημα της έκτασης της εγγυητικής ευθύνης ή ακόμη και της απαλλαγής του εγγυητή κατά τις επιταγές του άρθρου 862 του Αστικού Κώδικα εξήχθη ένα και μοναδικό συμπέρασμα, ήτοι ότι η απελευθέρωση του εγγυητή αποτελεί μία χρονοβόρα και εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία με αμφίβολα αποτελέσματα.

Παρά τα ανωτέρω, το γραφείο μας με επιμονή και με μεθοδικότητα κατόρθωσε πρόσφατα μέσω διμερών διαπραγματεύσεων την απαλλαγή εγγυήτριας με μεγάλο υπόλοιπο οφειλών εξαιτίας εγγυήσεών της σε δύο τραπεζικά προϊόντα, υπό όρους εξαιρετικά ευνοϊκούς. Η εντολέας μας μάλιστα, η εγγυητική ευθύνη της οποίας ανέρχονταν στο ποσό περίπου των 800.000 ευρώ, διέθετε μεγάλη ακίνητη περιουσία ικανή να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων των πιστωτών. Μέσω διμερών διαπραγματεύσεων κατέστη εφικτό να απαλλαχθεί πλήρως από την εγγυητική της ευθύνη μέσω καταβολής ποσού ίσου με το 1/3 αυτής, με την ευθύνη των πρωτοφειλετών όπως είναι λογικό να παραμένει στο ακέραιο.

Η ανωτέρω διευθέτηση των οφειλών, αποτελούσα πλέον πραγματικότητα, δύναται να οδηγήσει σε νέες ανάλογες και παρόμοιες ρυθμίσεις και διευθετήσεις, πολλώ δε μάλλον στην εποχή μας όπου η ταχεία εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τα αλλοδαπά funds και τις ελληνικές εταιρείες διαχείρισης.

Φυσικά κάθε υπόθεση κρίνεται κατά περίπτωση, ενώ καίρια ζητήματα για την αντιμετώπιση παρόμοιων υποθέσεων αποτελούν το ύψος των οφειλομένων, οι εμπράγματες εξασφαλίσεις, η περιουσιακή και κοινωνική κατάσταση των εμπλεκομένων κ.ο.κ. Καθώς όμως η προάσπιση των συμφερόντων των δανειοληπτών αποτελεί κύριο μέλημά μας, καλούμε άπαντες σε εγρήγορση μεταξύ άλλων και σε περιπτώσεις σαν την ανωτέρω, ήτοι περιπτώσεις διευθέτησης οφειλών εξαιτίας εγγυητικής ευθύνης.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter