ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Νέα Δικαστική Επιτυχία του γραφείου μας σε ζήτημα νομιμοποίησης εταιρείας διαχείρισης. Ακύρωση επιταγής προς πληρωμή της Intrum

Μετά τις νέες νομικές εξελίξεις, έχουν πλέον δημιουργηθεί νέα δεδομένα, τα οποία όμως δεν εμποδίζουν τους δανειολήπτες να αμύνονται με επιτυχία στις πιέσεις των funds και στις παράτυπες διαδικασίες που συνήθως ακολουθούν, με σκοπό να αποστερούν από τους οφειλέτες σημαντικά ουσιαστικά και δικονομικά δικαιώματα τους να αμυνθούν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, βάσει των τρεχουσών πραγματικών δυνατοτήτων τους.

Ως συνέπεια των ανωτέρω, άλλη μία δικαστική απόφαση που δικαίωσε δανειολήπτρια και ακύρωσε επιταγή προς πληρωμή της "Intrum Hellas". Πιο συγκεκριμένα, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο οριστική απόφαση με την οποία έκρινε, βάσει δημοσίου εγγράφου που προσκομίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου από το γραφείο μας, κρίθηκε η μη τήρηση της δέουσας δημοσιότητας κατά την διαδικασία της ανάθεσης διαχείρισης από το fund στην εταιρεία διαχείρισης, με συνέπεια το Δικαστήριο να αποφανθεί, ότι η εταιρεία διαχείρισης δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος απόδειξης της ανάθεσης της διαχείρισης σε αυτήν την επίδικη απαίτηση.

Ως αποτέλεσμα, το Δικαστήριο έκρινε πως δεν αποδείχθηκε, ότι η εταιρεία διαχείρισης διαχειρίζεται την, σε βάρος των εντολέων μας, απαίτηση και οι προσβαλλόμενες πράξεις της ακυρώθηκαν, χωρίς δυνατότητα πλέον διόρθωσης της παρατυπίας «Μετά ταύτα, δεν αποδείχθηκε στην προκειμένη περίπτωση ότι η επισπέυδουσα την αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος των ανακοπτόντων – ασκούντων πρόσθετους λόγους καθ’ ης η ανακοπή διαχειρίζεται την επίδικη απαίτηση που εξοπλίστηκε με τον ως άνω εκτελεστό τίτλο, ώστε να θεμελιωθεί η ενεργητική νομιμοποίηση αυτής και το δικαίωμα δικαστικής επιδίωξης της απαίτησης αυτής ως μη δικαιούχου διαδίκου, κατά τις διατάξεις του Ν.4354/2015. Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, δεκτού γενομένου ως κατ’ ουσίαν βάσιμου του ανωτέρω εκτιμηθέντος ως ενιαίου λόγου ανακοπής, πρέπει να ακυρωθεί η από 10/2021 επιταγή προς πληρωμή…».

Η απόφαση αυτή κατέδειξε ότι δεν αρκεί μόνο η ικανότητα της εταιρείας διαχείρισης να παρίσταται ενώπιον Δικαστηρίου, αλλά απαιτείται και η τήρηση των νόμων που επικαλούνται.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter