ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ – ΣΤΙΒΑΡΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Μετά τη σκληρή μάχη, στο πλευρό των δανειοληπτών, που δόθηκε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά την δικάσιμο της 26/01/2023, στην οποία πέραν του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έγκριτων καθηγητών πανεπιστημίων συμμετείχε ενεργά και το γραφείο μας με την άσκηση παρέμβασης υπέρ ένωσης ξενοδόχων, και εν αναμονή της απόφασης, η ελληνική δικαιοσύνη στον πρώτο και δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας εξακολουθεί να αίρεται στο ύψος των περιστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, και μεταξύ άλλων, σημειώθηκε νέα δικαστική επιτυχία του γραφείου μας, το οποίο εκπροσώπησε μεγάλη μονάδα παραγωγής κρέατος, κατόπιν αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας. Το Δικαστήριο ανέστειλε την ισχύ διαταγής πληρωμής κρίνοντας ότι ο νόμος στην περίπτωση της μεταβίβασης απαιτήσεων με σκοπό την τιτλοποίηση κατά τους ορισμούς του Ν. 3156/2003 δεν απονέμει στην εταιρεία διαχειρίσεως (με την οποία συμβάλλεται η εταιρεία αποκτήσεως) την ιδιότητα του μη δικαιούχου ή μη υπόχρεου διάδικου ώστε η τελευταία να ασκεί ενώπιον των Δικαστηρίων αγωγές ή άλλα ένδικα βοηθήματα για τα δικαιώματα της εταιρείας αποκτήσεως. Με άλλα λόγια δεν της απονέμει ενεργητική κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση ακόμη και για τη διενέργεια πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης όπως έκδοση και κοινοποίηση διαταγών πληρωμής και η επιβολή κατασχέσεων και η επίσπευση πλειστηριασμών.

Το γραφείο μας χαιρετίζει τη στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία ακόμη και εν αναμονή της έκδοσης αποφάσεως στον ανώτατο βαθμό επί ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος, δεν μεταβάλλει άποψη εφαρμόζοντας αυστηρά το γράμμα του ίδιου του νόμου. Δεν πρέπει άλλωστε να λησμονούμε ότι οι ιστορικές υπ’ αριθμ. 822/2022 και 823/2022 αποφάσεις του Αρείου Πάγου, για τις οποίες έχουμε αναφερθεί διεξοδικά σε προγενέστερα άρθρα, εκδόθηκαν ως απόρροια εκατοντάδων δικαστικών αποφάσεων που είχαν προηγηθεί και εκδοθεί από τα Δικαστήρια πρώτου και δεύτερου βαθμού δικαιοδοσίας της χώρας.

Το παρόν σύντομο άρθρο μας επέχει και θέση συναγερμού για τους δανειολήπτες οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απεμπολήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους παρασυρόμενοι από φήμες και εικασίες σχετικά με την πραγματικά διαμορφωθείσα κατάσταση.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter