ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΕΦΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Καθώς η διαδικασία εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης που εκπροσωπούν στην χώρα μας αλλοδαπά κερδοσκοπικά funds βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μέσω εκδόσεων διαταγών πληρωμής και διενέργειας πλειστηριασμών, επικρατεί δυστυχώς σύγχυση μεταξύ των δανειοληπτών ως προς τις δυνατότητες άμυνας τους δια της δικαστικής οδού. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι δανειολήπτες που απογοητεύονται και εγκαταλείπουν την προσπάθεια με την έκδοση απορριπτικής απόφασης επί ανακοπής τους σε πρώτο βαθμό, κινδυνεύοντας να απωλέσουν ακόμη και την πρώτη κατοικία τους.

Στην πραγματικότητα, με την άσκηση έφεσης κατά αποφάσεων που απορρίπτουν την ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ή της εκτέλεσης, δεν χορηγείται στους δανειολήπτες  μόνο η δυνατότητα να ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση κατόπιν αποφάσεως του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Τα άρθρα 632 παρ. 4 και 938 παρ. 2 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δίνουν, σε περίπτωση άσκησης έφεσης κατά απορριπτικών αποφάσεων επί ανακοπής κατά διαταγής πληρωμής και εκτέλεσης αντίστοιχα, την δυνατότητα αιτήσεως αναστολής της εκτέλεσης σε περίπτωση επίσπευσης πλειστηριασμού έως την έκδοση της απόφασης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Για την ακρίβεια και σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα νομοθεσία και νομολογία η άσκηση ενδίκων μέσων και ιδίως της έφεσης καθίσταται επιβεβλημένη ως η μοναδική ασφαλής νομικά μέθοδος για την ευδοκίμηση αίτησης αναστολής σε περίπτωση επίσπευσης πλειστηριασμού.

Περαιτέρω με την άσκηση έφεσης κατά των ανωτέρω αποφάσεων και ιδίως σε περίπτωση χορηγήσεως αναστολής της εκτέλεσης οι δανειολήπτες αποκτούν πέραν της ευχέρειας χρόνου και συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των πιστωτών τους στο πεδίο της διαπραγμάτευσης για την ρύθμιση ή την οριστική διευθέτηση της οφειλής καθώς όπως έχουμε τονίσει σε προγενέστερα άρθρα ο αγώνας πρέπει να διεξάγεται τόσο στο δικαστικό πεδίο όσο και στο εξωδικαστικό πεδίο της διαπραγμάτευσης και μάλιστα ταυτόγχρονα.

            Συμπερασματικά απαιτείται εκ μέρους των δανειοληπτών εγρήγορση και λήψη ενημέρωσης άμεσα από εξειδικευμένους νομικούς προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες που δυστυχώς πολλοί δανειολήπτες θεωρούν ότι δεν μπορούν να αποφύγουν.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter