ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΝ Ν 3869/2010 ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ – ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ

Ο νόμος 3869 που ψηφίστηκε το έτος 2010, όταν  η οικονομική κρίση είχε κάνει την εμφάνισή της αλλά δεν είχε ακόμη λάβει τις διαστάσεις τις οποίες έλαβε εν συνεχεία, είχε ως στόχο την ρύθμιση των οφειλών των ανυπαίτια  υπερχρεωμένων πολιτών και την επανένταξη αυτών στην οικονομική και κοινωνική ζωή.


Ακόμη και σήμερα ενώπιον των Ειρηνοδικείων της χώρας μας εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις οι οποίες δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί, ενώ ακόμη περισσότερες υποθέσεις βρίσκονται στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας.


Το πνεύμα αλλά και το γράμμα του νόμου διέπεται από την αρχή της καθολικότητας κάτι το οποίο έγινε καταφανές με τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις του νόμου αλλά και τις κρατούσες θέσεις της θεωρίας και της νομολογίας. Συνεπεία της αρχής αυτής το σύνολο των οφειλών αντιμετωπίζεται μάλλον ενιαία ως προς την ρύθμιση αλλά και ως προς έτερες ουσιαστικές και δικονομικές εκφάνσεις.


Πολλοί δανειολήπτες των οποίων οι αιτήσεις εκκρεμούν ακόμη ενώπιον των Δικαστηρίων γίνονται δέκτες οχλήσεων από τράπεζες και κερδοσκοπικά funds με αντικείμενο την ρύθμιση της οφειλής τους, υπό την προϋπόθεση όμως να παραιτηθούν από τα κατατεθειμένα δικόγραφα ή ακόμη και από το σχετικό δικαίωμα.


Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας δέχονται να ρυθμίσουν την οφειλή έναντι μίας τράπεζας ή ενός fund εξωδικαστικά, θεωρώντας ότι η αίτησή τους για ρύθμιση της οφειλής τους ενώπιον των Ειρηνοδικείων στα πλαίσια του Ν. 3869/2010 παραμένει ενεργής έναντι των λοιπών πιστωτών. Η κίνησή τους αυτή έχει συνήθως ολέθρια αποτελέσματα καθώς παρά το γεγονός ότι ρυθμίζουν μία εκ των οφειλών, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν έναντι των απαιτήσεων των λοιπών πιστωτών και δεν έχουν πλέον την δυνατότητα μίας δικαστικής και γενικού χαρακτήρα ρύθμισης.


Το ζήτημα της εξωδικαστικής ρύθμισης τη οφειλής είναι σε κάθε περίπτωση πολυδιάστατο. Ο σωστά κινούμενος νομικός παραστάτης συνδράμεται από συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα εξετάσουν την κάθε περίπτωση χωριστά τόσο σε νομικό όσο και σε οικονομοτεχνικό επίπεδο. Μετά την εξέταση των όρων της δανειοδότησης, των επιβληθεισών  χρεώσεων , της οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης του δανειολήπτη αλλά και της οικονομικής του  δυναμικής, ο νομικός παραστάτης με τους συνεργάτες του θα προτείνουν το πλέον  επωφελές  και εφικτό σχέδιο ρύθμισης χωρίς τον κίνδυνο απώλειας δικαιωμάτων όπως στην περίπτωση που προαναφέρθηκε.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter