ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

«Φρένο» στις καταχρηστικές πρακτικές των funds βάζει η ελληνική δικαιοσύνη

Οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, οι οποίες εκπροσωπούν στη χώρα μας αλλοδαπά κερδοσκοπικά funds, απασχολούν συνεχώς την νομική και κοινωνική επικαιρότητα από την ημέρα της εγκαθίδρυσής τους, δυστυχώς πάντοτε με αρνητικό πρόσημο.

Πέραν των αδιαφανών νομικών διαδικασιών απόκτησης των οφειλών και ιδίως της διαχείρισης αυτών, χαρακτηρίζονται και από έλλειψη οργάνωσης και καταχρηστικές συμπεριφορές ως προς την εξωδικαστική αντιμετώπιση των δανειοληπτών, συνεπεία της ελλείψεως του αναγκαίου προσωπικού και λόγω του ευκαιριακού χαρακτήρα τους. Ως αποτέλεσμα, παρατηρούνται καθημερινά ακόμα και φαινόμενα ασφυκτικής έως και προσβλητικής άσκησης πίεσης σε δανειολήπτες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που τηρούν με ευλάβεια τις συμφωνημένες υποχρεώσεις τους.

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε, ότι η πολιτεία, μέχρι και σήμερα, δεν έχει επέμβει αποφασιστικά απέναντι στις πρακτικές αυτές, οι οποίες παρατηρούνται εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας των εταιρειών διαχείρισης ως προς την τήρηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου. Τον ρόλο αυτό όμως δύναται να διαδραματίσει η ελληνική δικαιοσύνη

Εσχάτως, η δικαιοσύνη κλήθηκε να αντιμετωπίσει την περίπτωση οφειλετών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σκαιότατη συμπεριφορά εκ μέρους εταιρείας διαχείρισης που τους οχλούσε καθημερινώς για δανειακές υποχρεώσεις που εκπληρώνονταν κανονικά. Οι εκπρόσωποι μάλιστα της εταιρείας διαχείρισης δεν έπαυαν την όχληση, ακόμη και όταν αποδεικνύονταν πλήρως οι σχετικές καταβολές.

Οι δανειολήπτες προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, κατά δε την ακροαματική διαδικασία η εταιρεία διαχείρισης δικαιολογήθηκε, αποδίδοντας την συμπεριφορά της σε αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των ίδιων της των τμημάτων και υπηρεσιών. Το Δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση κάθε όχλησης, έγγραφης ή τηλεφωνικής, ενώ απείλησε χρηματική ποινή συγκεκριμένου ποσού για κάθε παραβίαση της ανωτέρω διάταξης.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε, ότι οι καταχρηστικές συμπεριφορές των εταιρειών διαχείρισης δύνανται να αντιμετωπιστούν δικαστικά, ακόμη και σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς η όχληση και ο τρόπος αντιμετώπισης των οφειλών διέπεται από συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες, παρά τον ευκαιριακό τους χαρακτήρα, δεν πρέπει να λησμονούν, ότι η θέση του δανειολήπτη είναι νομοθετικά προσδιορισμένη και τα δικαιώματά του διασφαλίζονται πλήρως και ωσάν να εξακολουθεί να οφείλει σε τραπεζικό ίδρυμα, κατά ρητές διατάξεις του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter