ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Έμμεση παραδοχή της Intrum για παράνομο εκτοκισμό ρύθμισης δανειολήπτη

ΑΦ.20180

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τη στιγμή που οικείο Ειρηνοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση δανειολήπτη - εντολέα του δικηγορικού οίκου «Lekkakou & Associates Law Firm» για την ερμηνεία της εκδοθείσας απόφασης υπαγωγής του στον Ν.Κατσέλη. Ο οφειλέτης αναγκάσθηκε να προσφύγει στο δικαστήριο, ζητώντας ερμηνεία της αρχικής απόφασης, καθότι η «INTRUM HELLAS AΕΔΑΔΠ», υπό την επικαλούμενη ιδιότητά της ως διαχειρίστρια της δανειακής απαίτησης, υπολόγιζε παράνομα το εφαρμοσθέν επιτόκιο στο σύνολο του άληκτου κεφαλαίου της ρυθμιζόμενης οφειλής και όχι στη μηνιαία δόση, αξιώνοντας την καταβολή σχεδόν διπλάσιας δόσης.

Πράγματι, το δικαστήριο όριζε, ότι ο δανειολήπτης οφείλει να καταβάλει την προβλεπόμενη δόση εντόκως εφαρμοζόμενου του επιτοκίου επί της κάθε μιας εξ αυτών, χωρίς ανατοκισμό. Ο δανειολήπτης, κατά τα οριζόμενα στην πρόσφατη ρητή απόφαση, αποπλήρωνε τις δόσεις του απαρέγκλιτα. Ωστόσο, η εταιρεία διαχείρισης, ενώ είχε ήδη προηγηθεί η έκδοση της δικαστικής απόφασης και συνεχιζόταν η αποπληρωμή των δόσεων σύμφωνα με τα διαταχθέντα, ενημέρωσε τον οφειλέτη με γραπτό μήνυμα στο κινητό του, πως ο λογαριασμός καταβολής των δόσεων παρουσιάζει καθυστέρηση. Ήταν πλέον ορατός ο κίνδυνος έκπτωσης του δανειολήπτη από τον Ν.3869/2010.

Η αντίδραση του νομικού μας τμήματος ήταν άμεση. Αρχικά, κατά την επικοινωνία μας με την Intrum, αυτή αρνήθηκε, πως έχει λάβει γνώση της απόφασης περί ερμηνείας, παρά το γεγονός, ότι είχε παρασταθεί πληρεξούσιος δικηγόρος της κατά την εκδίκαση της αίτησης. Η απόφαση στάλθηκε άμεσα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εταιρεία, ενώ λίγες μέρες αργότερα προχωρήσαμε σε κοινοποίησή αυτής από δικαστικό επιμελητή προς την Intrum. Παρά ταύτα και παρά τη συνέχιση της καταβολής των δόσεων από τον δανειολήπτη – εντολέα μας, απεστάλη εκ νέου από την Intrum το ίδιο SMS, όπου τον καλούσε να προβεί άμεσα στην πληρωμή της δόσης.

Επόμενη κίνηση μας ήταν η κοινοποίηση εξώδικης διαμαρτυρίας προς την εταιρεία διαχείρισης, αιτούμενοι τη συμμόρφωση αυτής με τα όσα ορίσθηκαν από το Δικαστήριο, την παροχή του αντίστοιχου δοσολογίου και την άρση των αδικαιολόγητων και παράνομων οχλήσεων προς τον οφειλέτη, ο οποίος τηρούσε τις καταβλητέες δόσεις στο ύψος που αυτές ορίσθηκαν.

Η Intrum, με απαντητική επιστολή της, συνομολόγησε, ότι το εφαρμοσθέν επιτόκιο δεν δύναται να εφαρμόζεται επί του συνόλου της οφειλής, ως μέχρι πρότινος η ίδια αξίωνε από τον δανειολήπτη, ενώ δήλωσε, ότι θα εφαρμόζει στο εξής μηδενικό επιτόκιο, μέχρι να αρθεί η επικαλούμενη «συστημική αδυναμία» της για χορήγηση δοσολογίου κατά τα διαταχθέντα.

Η εταιρεία διαχείρισης, η οποία μετά βεβαιότητας θα προέβαινε σε αίτηση έκπτωσης του δανειολήπτη από τον Ν.Κατσέλη, χάρη στους κατάλληλους χειρισμούς, αναγνώρισε τον παράνομο εκτοκισμό, που μέχρι τότε εφάρμοζε και έτσι εξασφαλίσθηκε, όχι μόνο η τήρηση της δικαστικής απόφασης για το ύψος των τόκων, αλλά μάλιστα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και η εφαρμογή μηδενικού επιτοκίου.

 

Απόσπασμα του υπό έκδοση βιβλίου με τίτλο «ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ στην αναγκαστική εκτέλεση» με υπότιτλο «Περί Πλειστηριασμών - Από τη θεωρία στην πράξη» ISBN 978-618-00-3736-4

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter