ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ – ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Όπως έχουμε αναφέρει σε προγενέστερα άρθρα μας, έχοντας κρούσει εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου, τραπεζικά ιδρύματα και ιδίως αλλοδαπά κερδοσκοπικά funds δια των εν Ελλάδι εταιρειών διαχείρισης προχωρούν τάχιστα τις διαδικασίες εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων στοχεύοντας ακόμη και στην πρώτη και κύρια κατοικία δανειοληπτών και εγγυητών.

Μία κατηγορία δανείων που έχει πλέον έλθει στην επιφάνεια και την έχει τεθεί υπό την προτεραιότητα τους είναι αυτή των δανείων που είχαν δοθεί σε παλλινοστούντες ομογενείς.

Αξιοσημείωτη είναι σε πολλές περιπτώσεις σε ότι αφορά στην συγκεκριμένη κατηγορία δανείων, η συμβατική δυνατότητα που δόθηκε στους πιστωτές να αιτούνται την καταβολή των ληξιπροθέσμων χωρίς να καταγγείλουν τη σύμβαση, παρατηρείται δε εσχάτως το φαινόμενο ακόμη και εκδόσεως διαταγών πληρωμής, χωρίς την προηγούμενη καταγγελία των συμβάσεων.

Στην περίπτωση αυτή, η αξίωση των περιοδικών χρεωλυτικών δόσεων, διατηρεί μεν την αυθυπαρξία της, υπόκειται ωστόσο στην πενταετή παραγραφή κατ’ αρ. 250 ΑΚ, με χρόνο έναρξης αυτής, το τέλος του έτους, εντός του οποίου κατέστη ληξιπρόθεσμη κι απαιτητή εκάστη χρεωλυτική δόση , με δεδομένο ότι για την επιμήκυνση της παραγραφής σε εικοσαετή, απαιτείται προηγουμένως η καταγγελία της σύμβασης.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης προχωρούν σε έκδοση διαταγών πληρωμής οι οποίες μπορούν να ακυρωθούν με την πρόσφορη για τον σκοπό αυτό προβολή της ένστασης παραγραφής, στο πλαίσιο εκδίκασης των σχετικών ανακοπών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν εκδοθεί οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν διαταγές πληρωμής εκδοθείσες με αιτία δανειακές συμβάσεις στις οποίες συμβλήθηκαν παλλινοστούντες ομογενείς.

Όπως έχουμε επισημάνει και παλαιότερα κανένα νόμιμο δικαίωμα δεν πρέπει να απωλεσθεί στον εξελισσόμενο αγώνα των δανειοληπτών προς υπεράσπιση των περιουσιών τους. Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε δανειολήπτη να προασπίσει τα δικαιώματά του σε συνεργασία με εξειδικευμένους νομικούς προς αντιμετώπιση της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter