ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ FUNDS ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Κατά την διάρκεια της οξύτατης, μακροχρόνιας και πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που έπληξε την χώρα μας, η οποία επεκτάθηκε σχεδόν αμέσως και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, παρατηρήθηκε το φαινόμενο ακόμη και της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας τραπεζικών ιδρυμάτων. Με σχετική πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος (ΦΕΚ Β 2208/27-07-2012), ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ΑΤΕ και η τελευταία τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση με διορισμό εκκαθαριστή, ενώ με άλλες πράξεις (ΦΕΚ Β 2209/27-07-2012) ρυθμίστηκε η μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η τράπεζα Πειραιώς κατά τον τρόπο αυτό, απέκτησε σωρεία απαιτήσεων από δάνεια που είχε χορηγήσει η ΑΤΕ. Τις περισσότερες από τις απαιτήσεις αυτές η τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη μεταβιβάσει σε κερδοσκοπικά funds με έδρα το εξωτερικό, εκπροσωπούμενα στην Ελλάδα από τις γνωστές σε όλους εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Κατά δε τον παρόντα χρόνο, τόσο η τράπεζα Πειραιώς όσο και τα αλλοδαπά κερδοσκοπικά funds δια των ελληνικών εταιρειών διαχείρισης, προβαίνουν σε έκδοση διαταγών πληρωμής και σε κατασχέσεις πρώτων κατοικιών με αιτία δάνεια χορηγηθέντα από την πάλαι ποτέ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Σε καμία όμως από τις ανωτέρω πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος δεν περιγράφεται με σαφήνεια εκάστη δανειακή σύμβαση. Το ζήτημα της διαδοχής δυνάμει της οποίας η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε δάνεια της ΑΤΕ περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι α) οι ανωτέρω πράξεις  αναφέρουν ρητά την ύπαρξη μη μεταβιβαζόμενων στοιχείων και πιο συγκεκριμένα  ότι  «Από την μεταβίβαση εξαιρούνται έννομες σχέσεις οι οποίες πηγάζουν ή σχετίζονται με δανεικές ή άλλου είδους πιστοδοτικές συμβάσεις με πελάτες της «αγροτική» που περιλαμβάνονται στα μη μεταβιβαζόμενα στοιχεία» και β) στις ανωτέρω πράξεις  προβλέπονται συγκεκριμένες κατηγορίες δανείων με διαφορετικές περιόδους καθυστέρησης ως προς την εξυπηρέτηση που επίσης εξαιρούνται της διαδοχής και πάλι χωρίς εξειδίκευση συγκεκριμένων δανειακών συμβάσεων!

Ο συνδυασμός των ανωτέρω δημιουργεί  οξύτατο πρόβλημα ως προς την νομιμοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς και των διαδόχων αυτής κερδοσκοπικών funds τόσο για την επιδίκαση των απαιτήσεων  μέσω εκδόσεως διαταγής πληρωμής όσο και για την επιβολή κατάσχεσης.

Τα ζητήματα όμως αυτά μπορούν να θιγούν μόνο μέσω άσκησης των κατάλληλων ανακοπών ενώπιον των Δικαστηρίων ειδάλλως η αναγκαστική εκτέλεση θα προχωρήσει κανονικά μέχρι την ολοκλήρωσή της μέσω πλειστηριασμού.

Καθώς λοιπόν διαφαίνεται ότι τα εν λόγω δάνεια ανασύρονται με σκοπό την ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας των δανειοληπτών μέσω πλειστηριασμών, προειδοποιούμε τους δανειολήπτες και τους καλούμε να απευθυνθούν άμεσα σε εξειδικευμένους νομικούς για την άμεση μελέτη της κάθε υπόθεσης χωριστά.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter