ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Αναστολή πλειστηριασμού για ευάλωτη μονογονεϊκή οικογένεια

ΑΦ:20784

Οι εταιρείες διαχείρισης συνεχίζουν να παραβλέπουν συνειδητά τις οικονομικές αδυναμίες και ειδικά χαρακτηριστικά των οφειλετών, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, ώστε, με νομικές ενέργειες, να εκπλειστηριάσουν την ακίνητη περιουσία τους, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται την κατάφορη παραβίαση των διατάξεων που θέσπισε ο Νομοθέτης για την προστασία τον πολιτών, με ειδικά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Ως φανερώθηκε, για μια ακόμη φορά οι εταιρείες διαχείρισης δεν λαμβάνουν υπόψιν στα πλαίσια της στρατηγικής τους - μεταξύ άλλων - τα κριτήρια ευαλωτότητας που καθορίσθηκαν από τον Νομοθέτη, σύμφωνα με τον Ν.4738/2020, όπως σήμερα έχει συμπληρωθεί και ισχύει, προβαίνοντας σε επίσπευση πλειστηριασμού της κύριας και μοναδικής κατοικίας, παρά το γεγονός, ότι η οφειλέτης αποδεδειγμένα πληροί το σύνολο των εκ του νόμου προϋποθέσεων ευαλωτότητας.

Η οφειλέτης, άνεργη μητέρα με ανήλικο τέκνο, το οποίο φέρει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, με ετήσιο εισόδημα κατώτερο των 7.000€, απευθύνθηκε στα γραφεία μας, προσπαθώντας να «διασώσει» το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο, ήτοι την κατοικία και οικογενειακή στέγη της, που «έβγαινε» σε πλειστηριασμό, μέσα σε λίγες μέρες.

Μάλιστα, εκκίνησε η διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης ευαλωτότητας από την οικεία πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, όμως ήταν αδύνατη η ολοκλήρωσή της, πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή του πλειστηριασμού, καθιστώντας αναγκαία την προσφυγή στο Δικαστήριο για προσωρινή δικαστική προστασία. Οι δικηγόροι μας κίνησαν άμεσα τις νομικές διαδικασίες, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στο οικείο Πρωτοδικείο, προκειμένου να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής πλειστηριασμού, λόγω αποδεδειγμένης ευαλωτότητας και να προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της βεβαίωσης.

Το Δικαστήριο, σταθμίζοντας τα ειδικά χαρακτηριστικά που έφερε η υπό κρίση περίπτωση, τα εισοδηματικά και περιουσιακά δεδομένα, τα σημαντικά προβλήματα υγείας του τέκνου, το ύψος των οφειλών και την μη ύπαρξη ζημίας για την εταιρεία διαχείρισης, διέταξε την αναστολή του πλειστηριασμού, προσφέροντας μια ισχυρή «σανίδα σωτηρίας» σε μια οικογένεια, που εξ αρχής έχρηζε της ειδικής μέριμνας και φροντίδας του κράτους.

 

Απόσπασμα του υπό έκδοση βιβλίου με τίτλο «ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ στην αναγκαστική εκτέλεση» με υπότιτλο «Περί Πλειστηριασμών - Από τη θεωρία στην πράξη» ISBN 978-618-00-3736-4

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter