ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Άμεση υπαναχώρηση της «Intrum» από επικείμενο πλειστηριασμό, λόγω ανάδειξης σοβαρών πλημμελειών

Προγραμματισμένος πλειστηριασμός ακινήτου υψηλής αξίας δανειολήπτη – εντολέα των Γραφείων μας, «Lekkakou & Associates» ανεστάλη από την ίδια την εταιρεία διαχείρισης, «Intrum Hellas». Αιτία αποτέλεσε η δικαστική ανάδειξη του μείζονος ζητήματος της ανάρτησης εσφαλμένων στοιχείων περιγραφής του ακινήτου και του χρηματικού ποσού πρώτης προσφοράς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction, ύστερα από ενδελεχή έρευνά μας και παρότι αναλάβαμε την υπόθεση, κυριολεκτικά στο τελευταίο στάδιο του πλειστηριασμού. Συνέπεια της λανθασμένης ανάρτησης των στοιχείων θα ήταν η μη εύρεση πλειοδοτών και η, σε κάθε περίπτωση, ακυρότητα του πλειστηριασμού, εάν αυτός ολοκληρωνόταν.

Ακριβώς, επειδή τα άνω προβλήθηκαν δικαστικά με την κατάθεση ανακοπής κατά της πράξης που όριζε τον πλειστηριασμό, η «Intrum», ομολογώντας ουσιαστικά και η ίδια την ορθότητα των όσων υποστηρίξαμε, προκειμένου να μην αναδειχθούν πλημμέλειες, έσπευσε, λίγες ημέρες αφού έλαβε γνώση του δικογράφου της ανακοπής και πριν καν συζητηθεί αυτή στο Δικαστήριο, να δώσει εντολή στον Συμβολαιογράφο, ώστε να ανασταλεί ο πλειστηριασμός με δική της πρωτοβουλία και να ακυρωθεί εν τέλει η κατάσχεση.

Χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει τυχόν συμφωνία ρύθμισης ή χορήγηση προκαταβολής από τον δανειολήπτη, ο οποίος προσπαθεί επί σειρά ετών να ρυθμίσει, εν μια νυκτί η «Intrum Hellas» αποφάσισε να απέχει από την διεξαγωγή του πλειστηριασμού, αποδεικνύοντας η ίδια τη βασιμότητα των όσων είχαμε υποστηρίξει με το δικόγραφο μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που, μετά την κατάθεση ενός εμπεριστατωμένου δικογράφου ανακοπής, κατά του πλειστηριασμού από την «Intrum»αναστέλλεται ο πλειστηριασμός, με πρωτοβουλία του ίδιου του fund, χωρίς να προλάβει να συζητηθεί καν η υπόθεση, ενώπιον δικαστηρίου και να εκδοθεί η σχετική απόφαση αναστολής.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πρέπει να αποτελεί «οδηγό» για τους δανειολήπτες, δίνοντάς τους την ελπίδα, ότι, ακόμα και σε περίπτωση προγραμματισμού πλειστηριασμού ακινήτων τους από εταιρεία διαχείρισης, είναι δυνατό να εντοπιστούν και την ύστατη αυτή στιγμή πλημμέλειες, που μπορούν να αναδειχθούν, αποτρέποντας την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού και οδηγώντας στην ακύρωσή του.

Απόσπασμα του υπό έκδοση βιβλίου με τίτλο «ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ στην αναγκαστική εκτέλεση» με υπότιτλο «Περί Πλειστηριασμών - Από τη θεωρία στην πράξη» ISBN 978-618-00-3736-4

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter