ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα δικηγορικά γραφεία Lekkakou & Associates - Law Firm, διαθέτουν σημαντική πείρα στο χειρισμό τραπεζικών και οικονομικών θεμάτων, και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας.

Ανάρτηση λανθασμένων στοιχείων στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού δανειολήπτη

Οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους δανειολήπτες, δύνανται να αποδειχτούν «σωτήριες» στον ανανεωμένο εξωδικαστικό μηχανισμό, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες δεν αποδεικνύεται ουδεμία έννομη σχέση που να συνδέει τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, οι οποίες αναγράφονται στην πλατφόρμα ως πιστωτές, με τον αιτούντα δανειολήπτη και τις προς ρύθμιση οφειλές του.

Σε περίπτωση δε, που διαπιστωθεί λανθασμένη αναγραφή πιστωτή, λόγου χάρη, εξαιτίας, λαμβάνουσας χώρα αλλά μη φανερωθείσας στην πλατφόρμα, μεταβίβασης της απαίτησης, ο δανειολήπτης επιβάλλεται άμεσα να προσφύγει δικαστικά, ζητώντας να αναγνωρισθεί η παράνομη, άλλως παράτυπη συμμετοχή, μη νομιμοποιούμενου προς τούτο, νομικού προσώπου ως πιστωτή, ώστε να μην κινδυνέψει να αποστερηθεί το δικαίωμα της ρύθμισης της οφειλής του, μέσω τις διαδικασίας του Ν.4738/2020 με τους αληθείς πιστωτές του και αποφεύγοντας να προβεί σε τυχόν σιωπηρές αναγνωρίσεις χρεών προς πρόσωπα, με τα οποία δεν συνδέεται.

Ενδεικτικά, σε περίπτωση εντολέα μας – δανειολήπτη, ο οποίος προσέφυγε στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, επικράτησε απόλυτη σύγχυση, ως προς το πρόσωπο του πιστωτή που εμφανίσθηκε στην πλατφόρμα. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω έφερε οφειλές απορρέουσες από δυο δανειακές συμβάσεις, συναφθείσες με το πιστωτικό ίδρυμα «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ». Το πρώτο δάνειο, καταναλωτικό, καταγγέλθηκε τον Ιούλιο του 2023 από την εταιρεία «CEPAL HELLAS AEΔΑΔΠ» ως διαχειρίστρια της αλλοδαπής εταιρείας «GEMINI CORE SECURITISATION DAC», στην οποία, κατά τα αναφερόμενα στην καταγγελία, είχε μεταβιβασθεί η συγκεκριμένη απαίτηση ήδη από τον Ιούνιο το 2021. Η ίδια εταιρεία CEPAL HELLAS («GEMINI CORE SECURITISATION DAC») προχώρησε σε κοινοποίηση Διαταγής Πληρωμής και για το δεύτερο δάνειο, στεγαστικό, μόλις τον Νοέμβριο του 2023.

Παρά την άνω, δικαστικά ακόμα, εμφάνιση της GEMINI CORE, ως νέας κατόχου των απαιτήσεων με διαχειρίστρια την CEPAL, στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού εμφανίζονταν μέχρι πρότινος ως πιστωτής – συμμετέχων η ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, η οποία, κατά τα άνω, από τον Ιούνιο του 2021 έχει μεταβιβάσει τα τις απαιτήσεις ποσού περίπου 40.000€.

Επιπλέον, μόλις τις προηγούμενες ημέρες επήλθε μεταβολή στο πρόσωπο του αναγραφόμενου πιστωτή στην πλατφόρμα, αποκλειστικά ως προς το στεγαστικό δάνειο, το οποίο εμφανίστηκε να ανήκει πλέον στη CEPAL - GEMINI CORE SECURITISATION DAC, ενώ την απαίτηση από το καταναλωτικό δάνειο φέρεται να κατέχει ακόμα η ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.

 

Όπως γίνεται κατανοητό, βάσει των αναρτημένων στοιχείων του εξωδικαστικού μηχανισμού του δανειολήπτη, δεν διαπιστώνεται ποιος είναι κάθε φορά στην πραγματικότητα ο πιστωτής που δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίσει στα πλαίσια της ρύθμισης, αλλά παρουσιάζονται ψευδείς πληροφορίες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με προηγουμένως κοινοποιηθέντα νομικά έγγραφα και δικαστικές ενέργειες.

Αυτό σημαίνει πως, μόνο τα δεδομένα της πλατφόρμας δεν αρκούν για τη σωστή πληροφόρηση του οφειλέτη και είναι πιθανό να τεθούν θέματα αμφισβήτησης. Αν ο δανειολήπτης συνδυάσει τη δικαστική «οδό», παράλληλα με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, ώστε να αποδείξει τη μη ορθή λειτουργία της πλατφόρμας, μόνο σε πλεονεκτική θέση μπορεί να βρεθεί, με την πραγματική διαχειρίστρια εταιρεία των δανειακών συμβάσεων να καλείται να απολογηθεί για τυχόν παράνομες τιτλοποιήσεις και τη διμερή διαπραγμάτευση να «μπαίνει» σε πρώτο πλάνο για την εξεύρεση μίας βιώσιμης λύσης.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Νίκος Γεωργακάκης

  Πριν από 4 χρόνια, ψάχνοντας καταρτισμένο δικηγόρο – διαμεσολαβητή να εκπροσωπήσει την εταιρεία μου στις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βρέθηκα στο γραφείο της Κας. Λεκκάκου. Από την πρώτη στιγμή βρήκα έναν επαγγελματισμό, μία συνέπεια, ουσιαστική ανταπόκριση στα πολλά και ποικίλα ζητήματά μου και κυρίως ήθος. Η Κα. Λεκκάκου και οι συνεργάτες της έχουν πλήρη επιστημονική κατάρτιση και επιχειρηματολογία για την θετική αντιμετώπιση των Τραπεζών, Funds και Servicers, στις καταχρηστικές διεκδικήσεις τους!!! Πορευόμαστε μαζί 4 χρόνια τώρα με μόνο επιτυχίες και διεκδικήσεις προς όφελος της ξενοδοχειακής μου εταιρείας.

 • Αρτέμης Μαυρικάκης

  Νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο σας για τις υπηρεσίες του, σχετικά με την διευθέτηση της υπόθεσης μου για την ξενοδοχειακή μου επιχείρηση, να επισημάνω ότι: Από την πρώτη επαφή που είχα με το γραφείο σας, διαπίστωσα την μεθοδικότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών του. Δεν μου αφήσατε κανένα ερώτημα αναπάντητο και η συνεχής επαφή μας, μου έδινε σιγουριά και αισιοδοξία για το ευκταίο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι είστε σε θέση να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δανειολήπτες.

 • Γιώργος Οικονόμου

  Υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, εφευρετικότητα και επινόηση αδιάσειστων επιχειρημάτων, που διακρίνονται από μαθηματική δομή και την συνακόλουθη βεβαιότητα. Υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση, άψογη και υποστηρικτική συμπεριφορά. Άριστος χειρισμός των υποθέσεων. Η Κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει γίνεται προσωπικό της βίωμα και, με αριστοτεχνικά δομημένες τοποθετήσεις κερδίζει και τις πλέον δύσκολες υποθέσεις. Αυτός είναι ο ισχυρότερος λόγος που την εμπιστεύονται ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή άλλες δύσκολες υποθέσεις. Εμπιστεύομαι, απόλυτα την κυρία Κωνσταντίνα Λεκκάκου & τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες του γραφείου της. 100% ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Οφείλω πολλά ευχαριστώ για τις κερδισμένες μου υποθέσεις και εύχομαι να κερδίσει την υψηλή αναγνώριση και τιμή που της αξίζει, αφενός σαν άνθρωπος και αφετέρου λόγω των πολλαπλών επιτυχιών της απέναντι στα Funds.

 • Νίκος Κουριδάκης

  Άριστη συνεργασία με όλο το επιτελείο και άρτια ενημερωμένοι όλοι τους, πάντα με την ανθρώπινη προσέγγιση, χωρίς να υπόσχονται μαγικές λύσεις, με αρίστη νομική κατάρτιση, όπως ακριβώς και εσείς Κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου αντιμετωπίσατε την δική μου περίπτωση. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 • Αναστασία Κυπαρίση

  Εγώ θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο κομμάτι της Κας. Λεκκάκου και των συνεργατών της. Θα ήθελα έναν έναν προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που πολλές και συνεχόμενες φορές μπήκατε στην διαδικασία να με καλέσετε και να μου εξηγήσετε ένα ένα τα βήματα που κάνετε, τόσο για εμένα, όσο και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Μου δείξατε πως ψάχνετε κάθε οδό, προκειμένου να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που πάνω απ' όλα σέβεστε και είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Εγγραφή στο newsletter